Skip to main content
Boektips

Boektip 12

By 24 maart 2021januari 20th, 2022No Comments

Een fantastisch boek met veel inzichten. Ik vind Csíkszentmihályi’s Systems Model of Creativity misschien nog wel het meest interessant. Hij zegt dat creativiteit (Pro-c en Big-c) een systemisch fenomeen is, dat bestaat uit een kennisdomein, een kennisgemeenschap en het creatieve individu dat zich de kennis uit het domein heeft eigen gemaakt. Creativiteit is volgens hem dan een handeling, idee of product dat het kennisdomein verandert. Een creatief individu is iemand wiens gedachten of handelingen een domein veranderen, met impliciete of expliciete toestemming van de kennisgemeenschap.

Je kunt het boek online luisteren: https://www.youtube.com/watch?v=gkRl9zKgHe0&t=18292s .

Mihály Csíkszentmihályi (1934-2021) was een Amerikaans-Hongaars psycholoog en hoogleraar.


Creativity
The Psychology of Discovery and Invention
Mihály Csíkszentmihályi
Harper Perennial
1e druk, augustus 2013
Paperback
480 pagina’s
Engels
ISBN 9780062283252


Professionals kunnen creatief denken trainen. Bij creatief denken gaat het erom dat je problemen als uitdagingen gaat zien, dat je technieken traint om voor die uitdagingen efficiënt honderden ideeën te bedenken om vervolgens met de beste ideeën aan de slag te gaan.

Wil je daar meer over weten? Klik dan hier! Of bel me geheel vrijblijvend: 0497 700228Vond je deze post verhelderend? Geef me een like, laat een comment achter en deel met je connecties!  Hebben wij nog geen connectie ? Stuur me dan gerust een verzoekje en #letsconnect, want ik leer graag leuke mensen kennen.

#professionals #ondernemen #training #creativiteit #winstidee

Hallo! Leuk dat je mijn berichtje leest, ik ben Bas van Meegen en mijn onderneming heet Winstidee. Met Winstidee help ik ondernemende professionals effectievere idee bedenkers en probleem-oplossers te worden. Je kunt je project of onderneming een boost geven met een goed idee. Ik geloof dat professionals creatiever kunnen worden, door kennis te nemen van de geheimen uit de wereld van creatie en innovatie. Met creatieve denkvaardigheid zijn ze beter toegerust voor de uitdagingen in een wereld die steeds sneller steeds complexer wordt. Dit kan met de juiste methode en het trainen van de juiste houding, kennis en vaardigheden.