Skip to main content
Boektips

Boektip 14

By 7 april 2021januari 20th, 2022No Comments

Dit boek gaat indirect over creativiteit; althans ik heb het vanuit die invalshoek gelezen. Sitskoorn vertelt hoe onze hersenen minder betrouwbaar zijn, dan we denken. Zo hebben we twee manieren van denken: snel en traag. Snel denken gaat via denkpatronen. Traag denken is nodig voor creativiteit, maar kost extra moeite. Verder neemt je de waarheid waar, zoals je verwacht dat ze is. Een kritische houding (ook ten opzichte van je eigen waarneming) is belangrijk om te begrijpen, wat nu eigenlijk precies het probleem is, dat je wil oplossen. De manier waarop we informatie verwerken, kan soms leiden tot denkfouten, het opnemen van verkeerde informatie en het negeren van de juiste informatie. Als we (creatief) problemen willen oplossen, dan moeten we ons brein positief hacken.

Margriet Sitskoorn is hoogleraar klinische neuropsychologie aan de universiteit Tilburg.


HersenHack
Margriet Sitskoorn
Prometheus
1e druk, april 2019
Paperback
224 pagina’s
Nederlands
ISBN 9789044639124


Professionals kunnen creatief denken trainen. Bij creatief denken gaat het erom dat je problemen als uitdagingen gaat zien, dat je technieken traint om voor die uitdagingen efficiënt honderden ideeën te bedenken om vervolgens met de beste ideeën aan de slag te gaan.

Wil je daar meer over weten? Klik dan hier! Of bel me geheel vrijblijvend: 0497 700228Vond je deze post verhelderend? Geef me een like, laat een comment achter en deel met je connecties!  Hebben wij nog geen connectie ? Stuur me dan gerust een verzoekje en #letsconnect, want ik leer graag leuke mensen kennen.

#professionals #ondernemen #training #creativiteit #winstidee

Hallo! Leuk dat je mijn berichtje leest, ik ben Bas van Meegen en mijn onderneming heet Winstidee. Met Winstidee help ik ondernemende professionals effectievere idee bedenkers en probleem-oplossers te worden. Je kunt je project of onderneming een boost geven met een goed idee. Ik geloof dat professionals creatiever kunnen worden, door kennis te nemen van de geheimen uit de wereld van creatie en innovatie. Met creatieve denkvaardigheid zijn ze beter toegerust voor de uitdagingen in een wereld die steeds sneller steeds complexer wordt. Dit kan met de juiste methode en het trainen van de juiste houding, kennis en vaardigheden.