Skip to main content
Boektips

Boektip 7

By 17 februari 2021januari 20th, 2022No Comments

Er bestaan raakvlakken tussen spel, spelen en creatief denken, creatief probleem oplossen, ondekken en leren. In dit boek krijg je een mooi beeld over spel. Brown vraagt stelt dat spel in de natuur niet altijd zonder risico is, en dat het daardoor wel een belangrijke functie moet hebben. Het lijkt erop dat spel ons voorbereid op een onzekere toekomst. Langer kind blijven (neotenie) maakt ons flexibel maar kwetsbaar, volwassenheid is minder kwetsbaar maar rigide. Als we stoppen met spelen, gaan we dood.

Stuart Brown is medicus, psychiater, klinisch onderzoeker en de oprichter van het Nationale insituut voor Spel.


Play
How It Shapes the Brain, Opens the Imagination, and Invigorates the Soul
Stuart Brown, Cristopher Vaughan
Penguin Putnam Inc.
1e druk, april 2010
Paperback
240 pagina’s
Engels
ISBN 9781583333785


Professionals kunnen creatief denken trainen. Bij creatief denken gaat het erom dat je problemen als uitdagingen gaat zien, dat je technieken traint om voor die uitdagingen efficiënt honderden ideeën te bedenken om vervolgens met de beste ideeën aan de slag te gaan.

Wil je daar meer over weten? Klik dan hier! Of bel me geheel vrijblijvend: 0497 700228Vond je deze post verhelderend? Geef me een like, laat een comment achter en deel met je connecties!  Hebben wij nog geen connectie ? Stuur me dan gerust een verzoekje en #letsconnect, want ik leer graag leuke mensen kennen.

#professionals #ondernemen #training #creativiteit #winstidee

Hallo! Leuk dat je mijn berichtje leest, ik ben Bas van Meegen en mijn onderneming heet Winstidee. Met Winstidee help ik ondernemende professionals effectievere idee bedenkers en probleem-oplossers te worden. Je kunt je project of onderneming een boost geven met een goed idee. Ik geloof dat professionals creatiever kunnen worden, door kennis te nemen van de geheimen uit de wereld van creatie en innovatie. Met creatieve denkvaardigheid zijn ze beter toegerust voor de uitdagingen in een wereld die steeds sneller steeds complexer wordt. Dit kan met de juiste methode en het trainen van de juiste houding, kennis en vaardigheden.