Skip to main content
Boektips

Boektip 8

By 24 februari 2021januari 20th, 2022No Comments

Scamper is een checklist van 7 technieken die je kunt gebruiken bij creatief denken en creatief probleem oplossen, vooral bij de ontwikkeling van nieuwe producten of bij het vernieuwen en doorontwikkelen van bestaande producten. Het is een acroniem voor substitute, combine, adapt, modify, put to another use, eliminate and reverse.

Bob Eberle is een bestuurder in het onderwijs.


Scamper
Creative Games and Activities for Imagination Development
Bob Eberle
Prufrock Press
1e druk, juli 2008
Paperback
96 pagina’s
Engels
ISBN 9781593633462


Professionals kunnen creatief denken trainen. Bij creatief denken gaat het erom dat je problemen als uitdagingen gaat zien, dat je technieken traint om voor die uitdagingen efficiënt honderden ideeën te bedenken om vervolgens met de beste ideeën aan de slag te gaan.

Wil je daar meer over weten? Klik dan hier! Of bel me geheel vrijblijvend: 0497 700228Vond je deze post verhelderend? Geef me een like, laat een comment achter en deel met je connecties!  Hebben wij nog geen connectie ? Stuur me dan gerust een verzoekje en #letsconnect, want ik leer graag leuke mensen kennen.

#professionals #ondernemen #training #creativiteit #winstidee

Hallo! Leuk dat je mijn berichtje leest, ik ben Bas van Meegen en mijn onderneming heet Winstidee. Met Winstidee help ik ondernemende professionals effectievere idee bedenkers en probleem-oplossers te worden. Je kunt je project of onderneming een boost geven met een goed idee. Ik geloof dat professionals creatiever kunnen worden, door kennis te nemen van de geheimen uit de wereld van creatie en innovatie. Met creatieve denkvaardigheid zijn ze beter toegerust voor de uitdagingen in een wereld die steeds sneller steeds complexer wordt. Dit kan met de juiste methode en het trainen van de juiste houding, kennis en vaardigheden.