Skip to main content
Doelen

06. Je onderneming wil even niet

By 9 november 2021februari 20th, 2023No Comments

Stel je dát eens voor. De omzet loopt terug. Al een poosje. Misschien moet je mensen ontslaan. Waar ben je aan begonnen? Je moeder had je nog zo gewaarschuwd.

Stagnatie is in principe geen probleem. Het is gewoon wat het is. Het probleem ontstaat pas (in je hoofd), wanneer je andere verwachtingen hebt, wanneer je ontevreden bent met de situatie.

Natuurlijk ga je je er niet bij neerleggen! Je accepteert die realiteit niet. Jij hebt namelijk andere verwachtingen, omdat je een visie hebt van een andere realiteit: een bloeiende onderneming.

De combinatie van visie (het vermogen te fantaseren over een mooiere realiteit), vertrouwen (dat je alles naar je hand kunt zetten) en ontevredenheid (mijn visie komt niet overeen met de werkelijkheid), maakt dat je in actie komt. En als je niet al een plan hebt, moet je wel creatief worden.

Misschien iets om over na te denken als je de komende dagen tevreden met factor 50 in het zonnetje ligt te sputteren.

Professionals kunnen creatief denken trainen. Bij creatief denken gaat het erom dat je problemen als uitdagingen gaat zien, dat je technieken traint om voor die uitdagingen efficiënt honderden ideeën te bedenken om vervolgens met de beste ideeën aan de slag te gaan.

Wil je daar meer over weten? Klik dan hier! Of bel me geheel vrijblijvend: 0497 700228Vond je deze post verhelderend? Geef me een like, laat een comment achter en deel met je connecties!  Hebben wij nog geen connectie ? Stuur me dan gerust een verzoekje en #letsconnect, want ik leer graag leuke mensen kennen.

#professionals #ondernemen #training #creativiteit #winstidee

Hallo! Leuk dat je mijn berichtje leest, ik ben Bas van Meegen en mijn onderneming heet Winstidee. Met Winstidee help ik ondernemende professionals effectievere idee bedenkers en probleem-oplossers te worden. Je kunt je project of onderneming een boost geven met een goed idee. Ik geloof dat professionals creatiever kunnen worden, door kennis te nemen van de geheimen uit de wereld van creatie en innovatie. Met creatieve denkvaardigheid zijn ze beter toegerust voor de uitdagingen in een wereld die steeds sneller steeds complexer wordt. Dit kan met de juiste methode en het trainen van de juiste houding, kennis en vaardigheden.