Skip to main content
Doelen

05. Trein je brein

By 9 november 2021februari 20th, 2023No Comments

Laatst vroeg een vriend van me hoe je nou beter kunt worden in het bedenken van nieuwe en betere oplossingen voor uitdagingen.

Oefening baart kunst. Je kunt je creatieve vaardigheid trainen. Er zijn technieken om makkelijker tot ideeën te komen. Door regelmatig ideeën te bedenken, en die technieken te oefenen, word je er handiger in. Je denk-lenigheid verbetert.

Ja! Oefenen op fictieve problemen werkt. Het voordeel is geen druk voelt om snel tot een oplossing te komen. Dat maakt technieken trainen makkelijker.

En nee! Want het nadeel is precies het ontbreken van die druk. In de praktijk is die druk namelijk wat je creativiteit remt en je natuurlijke neiging te vertrouwen op ingesleten denkpatronen versterkt. Je eerste idee komt dan uit de verzameling oplossingen die al eerder werkten voor andere uitdagingen. 

Door die muur beuken is vinden de meeste ondernemers lastig. Bij urgentie wordt een uitdaging eerder een probleem, ligt de focus op snel oplossen en dus niet op het vinden van een nieuwe en betere oplossing.

Ik denk dat je het beste kunt oefenen op iets wat je echt wil bereiken, maar waar niet meteen je leven van afhangt.

Professionals kunnen creatief denken trainen. Bij creatief denken gaat het erom dat je problemen als uitdagingen gaat zien, dat je technieken traint om voor die uitdagingen efficiënt honderden ideeën te bedenken om vervolgens met de beste ideeën aan de slag te gaan.

Wil je daar meer over weten? Klik dan hier! Of bel me geheel vrijblijvend: 0497 700228Vond je deze post verhelderend? Geef me een like, laat een comment achter en deel met je connecties!  Hebben wij nog geen connectie ? Stuur me dan gerust een verzoekje en #letsconnect, want ik leer graag leuke mensen kennen.

#professionals #ondernemen #training #creativiteit #winstidee

Hallo! Leuk dat je mijn berichtje leest, ik ben Bas van Meegen en mijn onderneming heet Winstidee. Met Winstidee help ik ondernemende professionals effectievere idee bedenkers en probleem-oplossers te worden. Je kunt je project of onderneming een boost geven met een goed idee. Ik geloof dat professionals creatiever kunnen worden, door kennis te nemen van de geheimen uit de wereld van creatie en innovatie. Met creatieve denkvaardigheid zijn ze beter toegerust voor de uitdagingen in een wereld die steeds sneller steeds complexer wordt. Dit kan met de juiste methode en het trainen van de juiste houding, kennis en vaardigheden.