Skip to main content
Houding

31. Bouw op ideeën van anderen

By 2 augustus 2021februari 20th, 2023No Comments

Als ik muziek schrijf, dan zal dat vast op iets lijken wat er al is. Helemaal origineel zijn is onmogelijk. Ik druk alleen mijn stempel op wat er al is.

Of ik nou wil of niet, vanaf mijn geboorte heb ik als een spons de ideeën van anderen opgezogen. ik ben door de ideeën van anderen beïnvloed en ik heb me laten inspireren door mijn voorbeelden. En als ik liedjes schrijf, dan combineer ik die ideeën min of meer tot nieuwe ideeën. Austin Kleon noemt het in zijn boek ‘ Stealing like an Artist’.

Wat niet in mijn hoofd zit, komt er ook niet uit. De kwaliteit van nieuwe ideeën hangt af van wat ik toevallig tegen ben gekomen en wat ik bewust tot me heb genomen. Dus ik luister bijvoorbeeld naar muziek op zoek naar wat me aanspreekt. Die ideeën bewaar ik dan in mijn schatkist als gereedschap en bouwsteentjes.

Professionals kunnen creatief denken trainen. Bij creatief denken gaat het erom dat je problemen als uitdagingen gaat zien, dat je technieken traint om voor die uitdagingen efficiënt honderden ideeën te bedenken om vervolgens met de beste ideeën aan de slag te gaan.

Wil je daar meer over weten? Klik dan hier! Of bel me geheel vrijblijvend: 0497 700228Vond je deze post verhelderend? Geef me een like, laat een comment achter en deel met je connecties!  Hebben wij nog geen connectie ? Stuur me dan gerust een verzoekje en #letsconnect, want ik leer graag leuke mensen kennen.

#professionals #ondernemen #training #creativiteit #winstidee

Hallo! Leuk dat je mijn berichtje leest, ik ben Bas van Meegen en mijn onderneming heet Winstidee. Met Winstidee help ik ondernemende professionals effectievere idee bedenkers en probleem-oplossers te worden. Je kunt je project of onderneming een boost geven met een goed idee. Ik geloof dat professionals creatiever kunnen worden, door kennis te nemen van de geheimen uit de wereld van creatie en innovatie. Met creatieve denkvaardigheid zijn ze beter toegerust voor de uitdagingen in een wereld die steeds sneller steeds complexer wordt. Dit kan met de juiste methode en het trainen van de juiste houding, kennis en vaardigheden.