Skip to main content
Houding

14. Bubbels

By 5 april 2021februari 20th, 2023No Comments

Als ik een uitdaging met creatief denken aanga, maak ik creatieve bubbels om mezelf te isoleren.

Isolatie van tijdsdruk
Ik bepaal eerst diverse deadlines, waaronder het tijdstip waarop ik een kant en klare oplossing wil hebben. Hierdoor weet ik precies hoeveel tijd ik nog heb om door te zoeken. Hierdoor krijgt tijdsdruk een concretere en functionelere betekenis. 

Isolatie van prestatiedruk
Door alvast mijn eerste beste ideeën op de reservebank te zetten, weet ik dat ik in ieder geval één oplossing heb. Dat geeft me de rust om effectief door te zoeken naar een beter idee. 

Isolatie van de dagelijkse gang van zaken
De tijd die ik heb tot de deadline, verdeel ik in diverse sessies en andere blokken tijd voor andere activiteiten. Op die manier weet ik in hoeveel sessies ik tot de oplossing wil komen. Ik plan voor elke sessie eigen doelen en deadlines. 

Isolatie in de tijd
Voor elke sessie claim ik exclusieve tijd en bepaal ik een begin- en eindtijd. 

Isolatie van de buitenwereld
Ik trek me terug in een stille ruimte die me inspireerd en waarin ik me kan afsluiten van de buitenwereld. Ik zet alle communicatiemiddelen uit en hang een bordje “niet storen” op de deur. 

Isolatie van mijn eigen storende gedachten 
Ik gun mezelf tijd om op te warmen. In het begin schieten me meestal nog wat dingen te binnen die ik nog moet doen. Die schrijf ik op een todo lijstje. Ik heb gemerkt dat ik zo steeds sneller in de juiste toestand kom. 

Isolatie van mijn ideeën
Er is pas ruimte voor nieuwe ideeën, als de oude niet blijven rondspoken. Ideeën schrijf ik dus van me af.

Professionals kunnen creatief denken trainen. Bij creatief denken gaat het erom dat je problemen als uitdagingen gaat zien, dat je technieken traint om voor die uitdagingen efficiënt honderden ideeën te bedenken om vervolgens met de beste ideeën aan de slag te gaan.

Wil je daar meer over weten? Klik dan hier! Of bel me geheel vrijblijvend: 0497 700228Vond je deze post verhelderend? Geef me een like, laat een comment achter en deel met je connecties!  Hebben wij nog geen connectie ? Stuur me dan gerust een verzoekje en #letsconnect, want ik leer graag leuke mensen kennen.

#professionals #ondernemen #training #creativiteit #winstidee

Hallo! Leuk dat je mijn berichtje leest, ik ben Bas van Meegen en mijn onderneming heet Winstidee. Met Winstidee help ik ondernemende professionals effectievere idee bedenkers en probleem-oplossers te worden. Je kunt je project of onderneming een boost geven met een goed idee. Ik geloof dat professionals creatiever kunnen worden, door kennis te nemen van de geheimen uit de wereld van creatie en innovatie. Met creatieve denkvaardigheid zijn ze beter toegerust voor de uitdagingen in een wereld die steeds sneller steeds complexer wordt. Dit kan met de juiste methode en het trainen van de juiste houding, kennis en vaardigheden.