Skip to main content
Houding

33. Daar heb je hem weer!

By 16 augustus 2021februari 20th, 2023No Comments

Als jonge man had ik al wilde plannen. Dan fietste ik enthousiast het dorp in, om bijvoorbeeld de lokale bouwmarkt lastig te vallen met mijn ideeën. Het antwoord was meestal: ‘dat kan niet’. Maar vanwege mijn leeftijd en het enthousiasme, waren ze vaak wel bereid om mijn verhaal nog eens aan te horen en te kijken of het misschien toch wel ging. En vaak ging het dus uiteindelijk dan gewoon wél.

Met ’tegen-de-stroom-inzwemmen’ bedoel ik dus dat je een droom(pje) hebt en je je door niets of niemand laat tegenhouden. Want de experts zitten vast in hun bezonken patronen en ze vinden het niet prettig als jij het stof laat opwaaien. Een hamer is om een spijker ergens in te slaan, dus ga een expert nu niet vertellen dat je dat gereedschap ook voor nog heel veel andere zaken kunt gebruiken.

Of wat dacht je van sociale druk; als de groep zegt: ‘ o jee, daar heb je hem weer’. Creativiteit is een energieverslindende onruststoker en de meesten willen lekker met de stroom mee. De creatieveling trekt zich daar niets van aan. Zijn droom is sterker, dan de mening van de groep.

Ondernemers zijn over het algemeen al lekker eigenwijs en gaan hun eigen weg. Dat is een goede eigenschap voor creativiteit. Nou is het wel zo dat er manieren zijn om je ideeën in een vorm te gieten, die makkelijker presenteert en overtuigt. Door bijvoorbeeld eventuele bezwaren in kaart te brengen en daar pasklare antwoorden op de formuleren.

Professionals kunnen creatief denken trainen. Bij creatief denken gaat het erom dat je problemen als uitdagingen gaat zien, dat je technieken traint om voor die uitdagingen efficiënt honderden ideeën te bedenken om vervolgens met de beste ideeën aan de slag te gaan.

Wil je daar meer over weten? Klik dan hier! Of bel me geheel vrijblijvend: 0497 700228Vond je deze post verhelderend? Geef me een like, laat een comment achter en deel met je connecties!  Hebben wij nog geen connectie ? Stuur me dan gerust een verzoekje en #letsconnect, want ik leer graag leuke mensen kennen.

#professionals #ondernemen #training #creativiteit #winstidee

Hallo! Leuk dat je mijn berichtje leest, ik ben Bas van Meegen en mijn onderneming heet Winstidee. Met Winstidee help ik ondernemende professionals effectievere idee bedenkers en probleem-oplossers te worden. Je kunt je project of onderneming een boost geven met een goed idee. Ik geloof dat professionals creatiever kunnen worden, door kennis te nemen van de geheimen uit de wereld van creatie en innovatie. Met creatieve denkvaardigheid zijn ze beter toegerust voor de uitdagingen in een wereld die steeds sneller steeds complexer wordt. Dit kan met de juiste methode en het trainen van de juiste houding, kennis en vaardigheden.