Skip to main content
Houding

13. Documenteer je proces

By 29 maart 2021februari 20th, 2023No Comments

Ik kom nog steeds professionals tegen die hun ideeën en denkproces niet vast leggen, terwijl dit juist zo handig is en eigenlijk best wel voor de hand ligt. 

Pas als je je ideeën noteert, krijg je weer ruimte in je hoofd voor nieuwe. Als je dan toch aan het schrijven of tekenen gaat, waarom zou je je aantekeningen dan niet bewaren? 

Ideeën komen vaak op de meest onhandige momenten. Je zult ook niet de eerste zijn, die een geweldige inval stomweg vergeet. Ondersteun je geheugen. 

En mocht je je moeten verantwoorden aan een opdrachtgever, dan kun je hem snel visueel overtuigen van je inzet. Tegen studenten zeg ik vaak: ‘document your process and show progress’. 

Ontwerpers gebruiken meestal een A5 notitieboekje met ongelinieerd papier. Wil je toch liever digitaal, dan biedt een tablet met pen wellicht uitkomst. Het is wel handig als je zowel kunt tekenen als schrijven. Voor de meesten van ons is de pen sneller dan de muis. Wil je toch digitaal, dan biedt een tablet met pen een uitkomst.

Zelf gebruik ik een A4 ringmap met blanco papier, zodat ik meer ruimte heb en vellen kan kopiëren, scannen, vervangen, herschikken etc. En soms pak ik mijn iPad met pen. Plotse invallen (douche) mail ik vanaf mijn iPhone naar mezelf, om later vast te leggen.

Hoe leg jij je denkproces vast? Ik lees het graag hieronder als commentaar. 

Professionals kunnen creatief denken trainen. Bij creatief denken gaat het erom dat je problemen als uitdagingen gaat zien, dat je technieken traint om voor die uitdagingen efficiënt honderden ideeën te bedenken om vervolgens met de beste ideeën aan de slag te gaan.

Wil je daar meer over weten? Klik dan hier! Of bel me geheel vrijblijvend: 0497 700228Vond je deze post verhelderend? Geef me een like, laat een comment achter en deel met je connecties!  Hebben wij nog geen connectie ? Stuur me dan gerust een verzoekje en #letsconnect, want ik leer graag leuke mensen kennen.

#professionals #ondernemen #training #creativiteit #winstidee

Hallo! Leuk dat je mijn berichtje leest, ik ben Bas van Meegen en mijn onderneming heet Winstidee. Met Winstidee help ik ondernemende professionals effectievere idee bedenkers en probleem-oplossers te worden. Je kunt je project of onderneming een boost geven met een goed idee. Ik geloof dat professionals creatiever kunnen worden, door kennis te nemen van de geheimen uit de wereld van creatie en innovatie. Met creatieve denkvaardigheid zijn ze beter toegerust voor de uitdagingen in een wereld die steeds sneller steeds complexer wordt. Dit kan met de juiste methode en het trainen van de juiste houding, kennis en vaardigheden.