Skip to main content
Houding

16. Eerst zaaien, dan oogsten

By 19 april 2021februari 20th, 2023No Comments

Sjors is zo druk met bedenken wat er allemaal niet deugd aan zijn ideeën, dat zijn ideeënbron ter plekke opdroogt. Je gaat niet oogsten terwijl je aan het zaaien bent. Gelijktijdig remmen en gasgeven werkt ook niet. 

Alex F. Osborn stelde het al voor in zijn boek Applied Imagination uit 1953. Het creatieve proces werkt het beste, als je de generatie van ideeën (divergentie) en de selectie van ideeën (convergentie) uit elkaar trekt. 

Vind je dat lastig? Daar zijn gelukkig technieken voor!

Professionals kunnen creatief denken trainen. Bij creatief denken gaat het erom dat je problemen als uitdagingen gaat zien, dat je technieken traint om voor die uitdagingen efficiënt honderden ideeën te bedenken om vervolgens met de beste ideeën aan de slag te gaan.

Wil je daar meer over weten? Klik dan hier! Of bel me geheel vrijblijvend: 0497 700228Vond je deze post verhelderend? Geef me een like, laat een comment achter en deel met je connecties!  Hebben wij nog geen connectie ? Stuur me dan gerust een verzoekje en #letsconnect, want ik leer graag leuke mensen kennen.

#professionals #ondernemen #training #creativiteit #winstidee

Hallo! Leuk dat je mijn berichtje leest, ik ben Bas van Meegen en mijn onderneming heet Winstidee. Met Winstidee help ik ondernemende professionals effectievere idee bedenkers en probleem-oplossers te worden. Je kunt je project of onderneming een boost geven met een goed idee. Ik geloof dat professionals creatiever kunnen worden, door kennis te nemen van de geheimen uit de wereld van creatie en innovatie. Met creatieve denkvaardigheid zijn ze beter toegerust voor de uitdagingen in een wereld die steeds sneller steeds complexer wordt. Dit kan met de juiste methode en het trainen van de juiste houding, kennis en vaardigheden.