Skip to main content
Houding

12. Efficiënt creëren

By 22 maart 2021februari 20th, 2023No Comments

Ik ben als een kind in een snoepwinkel als ik muziek schrijf. Ik ben dan met een tiental stukken tegelijk bezig. Ik begin dan in principe met stuk 1, verwerk mijn ideeën en ga door met stuk 2 zodra ik het even niet meer weet. 

De volgorde doet er niet toe, zolang elk stuk maar even aandacht krijgt. Misschien ben ik bezig met stuk 3 en krijg ik ideeën voor stuk 7. Dan stop ik met 3 en ga verder met 7. 

Het klinkt als een flipperkast, maar in drie uur kan ik dan behoorlijk wat werk verzetten, zonder dat ik heel hard moet zoeken naar ideeën. Ik schrijf gewoon mijn hoofd leeg. Als ik dan de volgende dag weer verder ga, heb ik voor elk stuk weer nieuwe ideeën.

Uit ervaring weet ik dat een creatief proces tijdrovend wordt, als je uren achter elkaar naar een leeg vel gaat zitten staren in de hoop op ideeën. Het beste schrijf je ideeën die je al hebt van je af en zoek je nog heel even verder voordat je stopt. Gemiddeld hoeft dit niet langer dan een kwartiertje te kosten. De volgende dag heb je echt weer nieuwe ideeën, en naarmate het laag hangend fruit opraakt, kom je op steeds betere oplossingen.

Professionals kunnen creatief denken trainen. Bij creatief denken gaat het erom dat je problemen als uitdagingen gaat zien, dat je technieken traint om voor die uitdagingen efficiënt honderden ideeën te bedenken om vervolgens met de beste ideeën aan de slag te gaan.

Wil je daar meer over weten? Klik dan hier! Of bel me geheel vrijblijvend: 0497 700228Vond je deze post verhelderend? Geef me een like, laat een comment achter en deel met je connecties!  Hebben wij nog geen connectie ? Stuur me dan gerust een verzoekje en #letsconnect, want ik leer graag leuke mensen kennen.

#professionals #ondernemen #training #creativiteit #winstidee

Hallo! Leuk dat je mijn berichtje leest, ik ben Bas van Meegen en mijn onderneming heet Winstidee. Met Winstidee help ik ondernemende professionals effectievere idee bedenkers en probleem-oplossers te worden. Je kunt je project of onderneming een boost geven met een goed idee. Ik geloof dat professionals creatiever kunnen worden, door kennis te nemen van de geheimen uit de wereld van creatie en innovatie. Met creatieve denkvaardigheid zijn ze beter toegerust voor de uitdagingen in een wereld die steeds sneller steeds complexer wordt. Dit kan met de juiste methode en het trainen van de juiste houding, kennis en vaardigheden.