Skip to main content
Houding

44. Er mag gelachen worden

By 1 november 2021februari 20th, 2023No Comments

Als je gaat brainstormen en spelen met ideeën, komt er op den duur een moment dat je melig wordt. Dat is zo in groepjes, maar ook in je eentje. Ga dan juist door, want dit is niet inadequaat of onproductief. Integendeel, je zit waarschijnlijk op een goed spoor. Lachen is relativeren. Maar wat relativeer je dan eigenlijk? 

Onder andere de uitdaging zelf. En daardoor verleg je de focus overwegend van bestemming naar de reis zelf. En dat is precies de juiste houding. De urgentie van een probleem kan het vinden van betere oplossingen in de weg staan. Het is dus functioneel om enige afstand te nemen. 

Verder ben je waarschijnlijk aan het spelen met perspectieven. Nieuwe perspectieven zijn lachwekkend maar juist kansrijk. Het is zo dat we allemaal gewend zijn aan bepaalde waarden (dingen die we belangrijk vinden om na te streven) en normen (opvattingen over hoe we die waarden na moeten streven). In eerste instantie kan een idee vreemd en dus lachwekkend overkomen, omdat het botst met de heersende waarden en normen. In tweede instantie zou dit idee zomaar eens dé oplossing kunnen zijn. 

Dus ja! Er mag godzijdank gelachen worden. Bovendien is lachen gezond. Doe maar gek, dan doe je al normaal genoeg. 

Professionals kunnen creatief denken trainen. Bij creatief denken gaat het erom dat je problemen als uitdagingen gaat zien, dat je technieken traint om voor die uitdagingen efficiënt honderden ideeën te bedenken om vervolgens met de beste ideeën aan de slag te gaan.

Wil je daar meer over weten? Klik dan hier! Of bel me geheel vrijblijvend: 0497 700228Vond je deze post verhelderend? Geef me een like, laat een comment achter en deel met je connecties!  Hebben wij nog geen connectie ? Stuur me dan gerust een verzoekje en #letsconnect, want ik leer graag leuke mensen kennen.

#professionals #ondernemen #training #creativiteit #winstidee

Hallo! Leuk dat je mijn berichtje leest, ik ben Bas van Meegen en mijn onderneming heet Winstidee. Met Winstidee help ik ondernemende professionals effectievere idee bedenkers en probleem-oplossers te worden. Je kunt je project of onderneming een boost geven met een goed idee. Ik geloof dat professionals creatiever kunnen worden, door kennis te nemen van de geheimen uit de wereld van creatie en innovatie. Met creatieve denkvaardigheid zijn ze beter toegerust voor de uitdagingen in een wereld die steeds sneller steeds complexer wordt. Dit kan met de juiste methode en het trainen van de juiste houding, kennis en vaardigheden.