Skip to main content
Houding

46. Experimenteer in gedachten

By 15 november 2021februari 20th, 2023No Comments

Een gedachten-experiment is een experiment dat je (nog) niet werkelijk in de realiteit kunt uitvoeren. Zo’n experiment begint met een ‘stel-dat-vraag’ of ‘wat-als-vraag’. Dit soort vragen stimuleren de verbeelding. Je kunt in je hoofd een stelling bedenken, onderbouwen of de gevolgen ervan inzichtelijk maken.

Het aardige van een gedachten-experiment is, dat je ook situaties kunt verkennen, die helemaal niet mogelijk zijn om daar toch bruikbare conclusies uit te trekken. Bijvoorbeeld ‘wat zou je nu doen als je weer 20 was?’

Professionals kunnen creatief denken trainen. Bij creatief denken gaat het erom dat je problemen als uitdagingen gaat zien, dat je technieken traint om voor die uitdagingen efficiënt honderden ideeën te bedenken om vervolgens met de beste ideeën aan de slag te gaan.

Wil je daar meer over weten? Klik dan hier! Of bel me geheel vrijblijvend: 0497 700228Vond je deze post verhelderend? Geef me een like, laat een comment achter en deel met je connecties!  Hebben wij nog geen connectie ? Stuur me dan gerust een verzoekje en #letsconnect, want ik leer graag leuke mensen kennen.

#professionals #ondernemen #training #creativiteit #winstidee

Hallo! Leuk dat je mijn berichtje leest, ik ben Bas van Meegen en mijn onderneming heet Winstidee. Met Winstidee help ik ondernemende professionals effectievere idee bedenkers en probleem-oplossers te worden. Je kunt je project of onderneming een boost geven met een goed idee. Ik geloof dat professionals creatiever kunnen worden, door kennis te nemen van de geheimen uit de wereld van creatie en innovatie. Met creatieve denkvaardigheid zijn ze beter toegerust voor de uitdagingen in een wereld die steeds sneller steeds complexer wordt. Dit kan met de juiste methode en het trainen van de juiste houding, kennis en vaardigheden.