Skip to main content
Houding

43. Geniet van de trip

By 25 oktober 2021februari 20th, 2023No Comments

Ja leuk Bas! Maar ik heb een serieus probleem!!!

Een probleem kan zo vervelend zijn, dat het lastig is om er niet aan te denken. Het onveilige gevoel en de klemmende urgentie dwingt je steeds weer te focussen op het probleem. Je wil zo snel mogelijk van A naar B. De meesten van ons gaan uiteindelijk in de overlevingsstand en komen er puur op doorzettingsvermogen. De gevonden oplossing is dan misschien niet de beste, maar werkt voldoende. Dat is óók creatief, maar vergelijk het met fietsen: stug doortrappen om je bestemming te bereiken (nog maar 1 km).

Het alternatief is – mits je het kunt opbrengen – veel plezieriger. Je bereikt al fietsend je bestemming (hé, ik ben er al?!). De focus ligt dan veel minder op het doel en meer op het middel. Het vertrouwen dat je er wel komt, biedt je voldoende zekerheid om te gaan spelen. Je kijkt rond, je geniet van de weg zelf, je zwerft wat tussen A en B, je verrast jezelf met ontdekkingen en vind een paar nieuwe routes. En omdat je diverse opties hebt overwogen, ken je nu de beste route. Maar hoe doe je dat?

Professionals kunnen creatief denken trainen. Bij creatief denken gaat het erom dat je problemen als uitdagingen gaat zien, dat je technieken traint om voor die uitdagingen efficiënt honderden ideeën te bedenken om vervolgens met de beste ideeën aan de slag te gaan.

Wil je daar meer over weten? Klik dan hier! Of bel me geheel vrijblijvend: 0497 700228Vond je deze post verhelderend? Geef me een like, laat een comment achter en deel met je connecties!  Hebben wij nog geen connectie ? Stuur me dan gerust een verzoekje en #letsconnect, want ik leer graag leuke mensen kennen.

#professionals #ondernemen #training #creativiteit #winstidee

Hallo! Leuk dat je mijn berichtje leest, ik ben Bas van Meegen en mijn onderneming heet Winstidee. Met Winstidee help ik ondernemende professionals effectievere idee bedenkers en probleem-oplossers te worden. Je kunt je project of onderneming een boost geven met een goed idee. Ik geloof dat professionals creatiever kunnen worden, door kennis te nemen van de geheimen uit de wereld van creatie en innovatie. Met creatieve denkvaardigheid zijn ze beter toegerust voor de uitdagingen in een wereld die steeds sneller steeds complexer wordt. Dit kan met de juiste methode en het trainen van de juiste houding, kennis en vaardigheden.