Skip to main content
Houding

42. Ideeën plukken

By 18 oktober 2021februari 20th, 2023No Comments

Stel dat je een boeket nodig hebt. “Bas, pff… het is maandag”, hoor ik je denken, “dan ga ik naar een bloemenwinkel”. Dus ter wille van het argument bestaan die even niet.

Langs de weg naar je afspraak, zo weet je, staan prachtige bloemen. Je wil vooral op tijd komen. Die plukken en schikken is de snelle praktische manier. Het is effectief en daar is niets mis mee.

Maar stel dat je nog genoeg tijd hebt en wel eens iets anders wil; iets bijzonders, omdat je bijvoorbeeld impact wil maken. Zouden er in het veld of in het bos misschien andere bloemen bloeien?

Creatief denken is te vergelijken met van de weg afgaan. Je zwerft wat door het veld en wie weet wat je daarbij tegenkomt (een rood kapje). Zeker weten doe je het niet, maar je gunt jezelf zo een kans dat je andere nieuwe bloemen vindt.

Professionals kunnen creatief denken trainen. Bij creatief denken gaat het erom dat je problemen als uitdagingen gaat zien, dat je technieken traint om voor die uitdagingen efficiënt honderden ideeën te bedenken om vervolgens met de beste ideeën aan de slag te gaan.

Wil je daar meer over weten? Klik dan hier! Of bel me geheel vrijblijvend: 0497 700228Vond je deze post verhelderend? Geef me een like, laat een comment achter en deel met je connecties!  Hebben wij nog geen connectie ? Stuur me dan gerust een verzoekje en #letsconnect, want ik leer graag leuke mensen kennen.

#professionals #ondernemen #training #creativiteit #winstidee

Hallo! Leuk dat je mijn berichtje leest, ik ben Bas van Meegen en mijn onderneming heet Winstidee. Met Winstidee help ik ondernemende professionals effectievere idee bedenkers en probleem-oplossers te worden. Je kunt je project of onderneming een boost geven met een goed idee. Ik geloof dat professionals creatiever kunnen worden, door kennis te nemen van de geheimen uit de wereld van creatie en innovatie. Met creatieve denkvaardigheid zijn ze beter toegerust voor de uitdagingen in een wereld die steeds sneller steeds complexer wordt. Dit kan met de juiste methode en het trainen van de juiste houding, kennis en vaardigheden.