Skip to main content
Houding

Ik dacht dat hij zwaaide

By 11 oktober 2021januari 1st, 2022No Comments

We hebben twee manieren van denken: 1] snel en onnauwkeurig en 2] Langzamer en reflectief. Het doen van aannames bijvoorbeeld, hoort bij de snelle en onnauwkeurige manier van denken. 

Snel denken heeft evolutionair een voordeel, bijvoorbeeld als er een beer achter je aan zit. Of je buurvrouw. Snelle beslissers zijn dan in het voordeel. 

In een wereld zonder echte beren, doen we nog steeds aannames, waarschijnlijk omdat ze ons een vals gevoel van controle en tijdwinst geven. Aanpakkers hebben hier vaak last van. Maar aannames kunnen net zo gevaarlijk zijn als beren. Als je een doel probeert te bereiken op basis van verkeerde aannames, dan verspil je geld, tijd en energie. Of je laat mooie kansen liggen; dat kan ook.

Bij creatief denken neem je onder andere je aannames onder de loep. Meestal is er echt wel tijd om pas op de plaats te maken. Je probeert dan je gedachten te verifiëren, opdat je de juiste beslissingen neemt. 

 

Ondernemende professionals kunnen creatief denken trainen. Bij creatief denken gaat het erom dat je problemen als uitdagingen gaat zien, dat je technieken traint om voor die uitdagingen efficiënt honderden ideeën te bedenken om vervolgens met de beste ideeën aan de slag te gaan.

Wil je daar meer over weten? Bel me geheel vrijblijvend: 06 539 616 39. Meer informatie: winstidee.nl

#ondernemen #ondernemerschap #oplossingen #creatief #creatiefdenken #creativethinking #letsconnect