Skip to main content
Houding

41. Ik dacht dat hij zwaaide

By 11 oktober 2021februari 20th, 2023No Comments

We hebben twee manieren van denken: 1] snel en onnauwkeurig en 2] Langzamer en reflectief. Het doen van aannames bijvoorbeeld, hoort bij de snelle en onnauwkeurige manier van denken.

Snel denken heeft evolutionair een voordeel, bijvoorbeeld als er een beer achter je aan zit. Of je buurvrouw. Snelle beslissers zijn dan in het voordeel.

In een wereld zonder echte beren, doen we nog steeds aannames, waarschijnlijk omdat ze ons een vals gevoel van controle en tijdwinst geven. Aanpakkers hebben hier vaak last van. Maar aannames kunnen net zo gevaarlijk zijn als beren. Als je een doel probeert te bereiken op basis van verkeerde aannames, dan verspil je geld, tijd en energie. Of je laat mooie kansen liggen; dat kan ook.

Bij creatief denken neem je onder andere je aannames onder de loep. Meestal is er echt wel tijd om pas op de plaats te maken. Je probeert dan je gedachten te verifiëren, opdat je de juiste beslissingen neemt.

 

Professionals kunnen creatief denken trainen. Bij creatief denken gaat het erom dat je problemen als uitdagingen gaat zien, dat je technieken traint om voor die uitdagingen efficiënt honderden ideeën te bedenken om vervolgens met de beste ideeën aan de slag te gaan.

Wil je daar meer over weten? Klik dan hier! Of bel me geheel vrijblijvend: 0497 700228Vond je deze post verhelderend? Geef me een like, laat een comment achter en deel met je connecties!  Hebben wij nog geen connectie ? Stuur me dan gerust een verzoekje en #letsconnect, want ik leer graag leuke mensen kennen.

#professionals #ondernemen #training #creativiteit #winstidee

Hallo! Leuk dat je mijn berichtje leest, ik ben Bas van Meegen en mijn onderneming heet Winstidee. Met Winstidee help ik ondernemende professionals effectievere idee bedenkers en probleem-oplossers te worden. Je kunt je project of onderneming een boost geven met een goed idee. Ik geloof dat professionals creatiever kunnen worden, door kennis te nemen van de geheimen uit de wereld van creatie en innovatie. Met creatieve denkvaardigheid zijn ze beter toegerust voor de uitdagingen in een wereld die steeds sneller steeds complexer wordt. Dit kan met de juiste methode en het trainen van de juiste houding, kennis en vaardigheden.