Skip to main content
Houding

48. Kill you darlings

By 29 november 2021februari 20th, 2023No Comments

Als je bijvoorbeeld een stuk gaat schrijven, kan het zijn dat de tekst beter wordt, als je die ene alinea schrapt die je nou juist zo geslaagd vond. Zo’n alinea is een voorbeeld van een darling die je als professional moet ‘killen’. Niet letterlijk natuurlijk; je kunt ‘m ook bewaren voor een andere tekst.

Darlings zijn in deze context ideeën, die niet bijdragen aan de oplossing van een probleem; ze zijn overbodig óf werken juist averechts. Het kan gaan om een stukje tekst, maar ook om een stukje code, een passage in een symfonie, een ingrediënt in een gerecht of een stadium in een fabricageproces. Less is (dan) more.

Oplossingen vereenvoudigen betekent afscheid nemen van al je ideeën die niet het grotere doel dienen. Meestal helpt het om afstand te nemen. Dat kan zijn letterlijk (hang het op en bekijk e.e.a. vanaf 10 meter) of in de tijd (kijk er volgende week nog eens naar).

Professionals kunnen creatief denken trainen. Bij creatief denken gaat het erom dat je problemen als uitdagingen gaat zien, dat je technieken traint om voor die uitdagingen efficiënt honderden ideeën te bedenken om vervolgens met de beste ideeën aan de slag te gaan.

Wil je daar meer over weten? Klik dan hier! Of bel me geheel vrijblijvend: 0497 700228Vond je deze post verhelderend? Geef me een like, laat een comment achter en deel met je connecties!  Hebben wij nog geen connectie ? Stuur me dan gerust een verzoekje en #letsconnect, want ik leer graag leuke mensen kennen.

#professionals #ondernemen #training #creativiteit #winstidee

Hallo! Leuk dat je mijn berichtje leest, ik ben Bas van Meegen en mijn onderneming heet Winstidee. Met Winstidee help ik ondernemende professionals effectievere idee bedenkers en probleem-oplossers te worden. Je kunt je project of onderneming een boost geven met een goed idee. Ik geloof dat professionals creatiever kunnen worden, door kennis te nemen van de geheimen uit de wereld van creatie en innovatie. Met creatieve denkvaardigheid zijn ze beter toegerust voor de uitdagingen in een wereld die steeds sneller steeds complexer wordt. Dit kan met de juiste methode en het trainen van de juiste houding, kennis en vaardigheden.