Skip to main content
Houding

23. No guts no glory

By 7 juni 2021februari 20th, 2023No Comments

Er zijn ondernemers die te weinig risico nemen, en er zijn er die te veel risico nemen.

Sommigen zijn voorzichtig omdat ze de risico’s vrezen. Waarom leren 4-jarigen makkelijk skiën en is het veel lastiger voor volwassenen? Kinderen beginnen meteen en zijn zich niet bewust van mogelijke consequenties. Leren is vallen en opstaan. 

Anderen houden iets te veel van risico’s. Risico’s moeten wel acceptabel blijven. Als elke mislukking meteen het faillisement betekent, kun je beter naar het casino gaan. Er zijn technieken om ondernemersrisico’s tot een minimum te beperken. Maar uiteindelijk ontkom je niet aan enig risico. No guts no glory! 

Bedenk dat je weinig hoort over de mislukkingen. Je kunt alleen leren door te mislukken. Hoe beter je aan risico-management doet, hoe meer je mág mislukken tot je slaagt. 

Professionals kunnen creatief denken trainen. Bij creatief denken gaat het erom dat je problemen als uitdagingen gaat zien, dat je technieken traint om voor die uitdagingen efficiënt honderden ideeën te bedenken om vervolgens met de beste ideeën aan de slag te gaan.

Wil je daar meer over weten? Klik dan hier! Of bel me geheel vrijblijvend: 0497 700228Vond je deze post verhelderend? Geef me een like, laat een comment achter en deel met je connecties!  Hebben wij nog geen connectie ? Stuur me dan gerust een verzoekje en #letsconnect, want ik leer graag leuke mensen kennen.

#professionals #ondernemen #training #creativiteit #winstidee

Hallo! Leuk dat je mijn berichtje leest, ik ben Bas van Meegen en mijn onderneming heet Winstidee. Met Winstidee help ik ondernemende professionals effectievere idee bedenkers en probleem-oplossers te worden. Je kunt je project of onderneming een boost geven met een goed idee. Ik geloof dat professionals creatiever kunnen worden, door kennis te nemen van de geheimen uit de wereld van creatie en innovatie. Met creatieve denkvaardigheid zijn ze beter toegerust voor de uitdagingen in een wereld die steeds sneller steeds complexer wordt. Dit kan met de juiste methode en het trainen van de juiste houding, kennis en vaardigheden.