Skip to main content
Houding

03. Oefen dagdromerij

By 18 januari 2021februari 20th, 2023No Comments

Kun jij anderhalf uur zitten dagdromen, terwijl je bijvoorbeeld wat naar buiten staart? Elke droom kan leiden tot een visie en een visie kan werkelijkheid worden.

In gedachten kun je met je verbeelding een eigen realiteit creëeren. Je kunt ervaringen opdoen door simulatie. In de werkelijkheid zou dit heel veel tijd kosten en niet altijd zonder gevaar zijn.

Vaak ga je fantaseren als je met een gegeven situatie ontevreden bent. Je verbeelding maakt het mogelijk dat je je het betere alternatieven kun voorstellen. Op die manier is verbeelding de bron van alle creativiteit.
Elke droom kan leiden tot een visie en een visie kan werkelijkheid worden.

Fantasieën gaan meestal over situaties die onmogelijk of onwaarschijnlijk zijn. Hoe groter je fantasie, hoe absurder je die werkelijkheid kunt maken. Je hebt dus in je hoofd een geweldige speeltuin. Gebruik die dan ook!

Professionals kunnen creatief denken trainen. Bij creatief denken gaat het erom dat je problemen als uitdagingen gaat zien, dat je technieken traint om voor die uitdagingen efficiënt honderden ideeën te bedenken om vervolgens met de beste ideeën aan de slag te gaan.

Wil je daar meer over weten? Klik dan hier! Of bel me geheel vrijblijvend: 0497 700228Vond je deze post verhelderend? Geef me een like, laat een comment achter en deel met je connecties!  Hebben wij nog geen connectie ? Stuur me dan gerust een verzoekje en #letsconnect, want ik leer graag leuke mensen kennen.

#professionals #ondernemen #training #creativiteit #winstidee

Hallo! Leuk dat je mijn berichtje leest, ik ben Bas van Meegen en mijn onderneming heet Winstidee. Met Winstidee help ik ondernemende professionals effectievere idee bedenkers en probleem-oplossers te worden. Je kunt je project of onderneming een boost geven met een goed idee. Ik geloof dat professionals creatiever kunnen worden, door kennis te nemen van de geheimen uit de wereld van creatie en innovatie. Met creatieve denkvaardigheid zijn ze beter toegerust voor de uitdagingen in een wereld die steeds sneller steeds complexer wordt. Dit kan met de juiste methode en het trainen van de juiste houding, kennis en vaardigheden.