Skip to main content
Houding

32. Omarm het toeval

By 9 augustus 2021februari 20th, 2023No Comments

Zo kun je bijvoorbeeld per toeval iets ontdekken dat zeer nuttig is en weinig tot niets te maken heeft met waar je mee bezig was. Je moet dan wel openstaan voor toevallige vondsten. Dat wordt serendipiteit genoemd.

Een vaak genoemd voorbeeld is de ontdekking van Penicilline door Alexander Flemming. Hij merkte gelukkig op dat zijn bacterie-kweek vervuild was met de schimmel penicillium en dat er rondom die schimmel geen bacteriën konden groeien.

Een ander voorbeeld is de lijm op Post-its. Spencer Silver was eigenlijk op zoek naar een krachtige lijm, maar vond per ongeluk iets wat redelijk kleeft en toch makkelijk loslaat. Pas later zou Art Fry de lijm gebruiken voor de bekende Post-its.

Of wat dacht je van Viagra, dat oorsponkelijk ontwikkeld werd voor de behandeling van een hartinfarct. Het stimulerend effect op de erectie was een van de bijwerkingen, en daarom wordt het nu ingezet bij potentieproblemen.

Professionals kunnen creatief denken trainen. Bij creatief denken gaat het erom dat je problemen als uitdagingen gaat zien, dat je technieken traint om voor die uitdagingen efficiënt honderden ideeën te bedenken om vervolgens met de beste ideeën aan de slag te gaan.

Wil je daar meer over weten? Klik dan hier! Of bel me geheel vrijblijvend: 0497 700228Vond je deze post verhelderend? Geef me een like, laat een comment achter en deel met je connecties!  Hebben wij nog geen connectie ? Stuur me dan gerust een verzoekje en #letsconnect, want ik leer graag leuke mensen kennen.

#professionals #ondernemen #training #creativiteit #winstidee

Hallo! Leuk dat je mijn berichtje leest, ik ben Bas van Meegen en mijn onderneming heet Winstidee. Met Winstidee help ik ondernemende professionals effectievere idee bedenkers en probleem-oplossers te worden. Je kunt je project of onderneming een boost geven met een goed idee. Ik geloof dat professionals creatiever kunnen worden, door kennis te nemen van de geheimen uit de wereld van creatie en innovatie. Met creatieve denkvaardigheid zijn ze beter toegerust voor de uitdagingen in een wereld die steeds sneller steeds complexer wordt. Dit kan met de juiste methode en het trainen van de juiste houding, kennis en vaardigheden.