Skip to main content
Houding

26. Omarm imperfectie

By 28 juni 2021februari 20th, 2023No Comments

Denk er maar eens over na. Het zijn juist vaak de dingen die afwijken van de norm, die interessant zijn. Dat geldt ook voor ideeën. Vooral als je om een idee moet lachen, zit je vaak op een goed spoor. Dat komt omdat zo’n idee in conflict is met de heersende norm. Daarom is het waarschijnlijk, dat het idee nooit echt overwogen is, terwijl het misschien wel dé perfecte oplossing is. 

Denk aan de scheve toren van Pisa die jaarlijks vele toeristen trekt. Nou zou je kunnen zeggen “ja Bas, maar het was niet de bedoeling een scheve toren te bouwen”. Misschien niet, maar in 1990 werd de toren nog gerestaureerd om te voorkomen dat hij niet om zou vallen. Waarom hebben ze ‘m niet gewoon recht gezet als “de toren van Pisa die ooit scheef stond”? 

Professionals kunnen creatief denken trainen. Bij creatief denken gaat het erom dat je problemen als uitdagingen gaat zien, dat je technieken traint om voor die uitdagingen efficiënt honderden ideeën te bedenken om vervolgens met de beste ideeën aan de slag te gaan.

Wil je daar meer over weten? Klik dan hier! Of bel me geheel vrijblijvend: 0497 700228Vond je deze post verhelderend? Geef me een like, laat een comment achter en deel met je connecties!  Hebben wij nog geen connectie ? Stuur me dan gerust een verzoekje en #letsconnect, want ik leer graag leuke mensen kennen.

#professionals #ondernemen #training #creativiteit #winstidee

Hallo! Leuk dat je mijn berichtje leest, ik ben Bas van Meegen en mijn onderneming heet Winstidee. Met Winstidee help ik ondernemende professionals effectievere idee bedenkers en probleem-oplossers te worden. Je kunt je project of onderneming een boost geven met een goed idee. Ik geloof dat professionals creatiever kunnen worden, door kennis te nemen van de geheimen uit de wereld van creatie en innovatie. Met creatieve denkvaardigheid zijn ze beter toegerust voor de uitdagingen in een wereld die steeds sneller steeds complexer wordt. Dit kan met de juiste methode en het trainen van de juiste houding, kennis en vaardigheden.