Skip to main content
Houding

36. Out of my box

By 6 september 2021februari 20th, 2023No Comments

Mijn eerste opdracht op de academie was een ramp. We kregen een opdracht die zo vaag was, dat ik het er spaans benauwd van kreeg. Iedereen begon meteen met het stellen van vragen, over wat wél mocht en wat niet mocht.

Je hoort het regelmatig, ‘out of the box denken’. Toch kunnen randvoorwaarden je juist helpen om ideeën te krijgen. Beperkingen en eisen geven focus. Mensen wíllen randvoorwaarden. Kortom, ze hebben de box nodig. Dus ja, ga uit je box, maar vergeet niet in een andere te kruipen.

Voorbeeldje. Bedenk eens 10 dingen, waarmee je je voordeur kunt vervangen. En dan, probeer het nog eens, maar de eis is dat het iets levends moet zijn. Zie je hoe die extra eis, je makkelijker op ideeën brengt?

Professionals kunnen creatief denken trainen. Bij creatief denken gaat het erom dat je problemen als uitdagingen gaat zien, dat je technieken traint om voor die uitdagingen efficiënt honderden ideeën te bedenken om vervolgens met de beste ideeën aan de slag te gaan.

Wil je daar meer over weten? Klik dan hier! Of bel me geheel vrijblijvend: 0497 700228Vond je deze post verhelderend? Geef me een like, laat een comment achter en deel met je connecties!  Hebben wij nog geen connectie ? Stuur me dan gerust een verzoekje en #letsconnect, want ik leer graag leuke mensen kennen.

#professionals #ondernemen #training #creativiteit #winstidee

Hallo! Leuk dat je mijn berichtje leest, ik ben Bas van Meegen en mijn onderneming heet Winstidee. Met Winstidee help ik ondernemende professionals effectievere idee bedenkers en probleem-oplossers te worden. Je kunt je project of onderneming een boost geven met een goed idee. Ik geloof dat professionals creatiever kunnen worden, door kennis te nemen van de geheimen uit de wereld van creatie en innovatie. Met creatieve denkvaardigheid zijn ze beter toegerust voor de uitdagingen in een wereld die steeds sneller steeds complexer wordt. Dit kan met de juiste methode en het trainen van de juiste houding, kennis en vaardigheden.