Skip to main content
Houding

30. Raakvlakken

By 26 juli 2021februari 20th, 2023No Comments

Voor ondernemende professionals die willen innoveren, kunnen raakvlakken interessant zijn. Op het raakvlak van twee (of meer) domeinen, vallen bijzondere ontdekkingen te doen.

Uitvindingen binnen een domein bouwen vaak voort op al bestaande ideeën uit dat domein. Maar het lenen van ideeën uit andere ongerelateerde vakgebieden, kan een creatieve impuls opleveren. Gutenberg bijvoorbeeld had kennis van vakgebieden die in zijn tijd weinig met elkaar te maken hadden, zoals drukken, metaalbewerking, inkt en het alfabet, waardoor juist hij de drukpers kon uitvinden.

Het vreemde is dat velen dan spreken van een grijs gebied. Ik moet juist altijd denken aan de regenboog, die ontstaat als het regent terwijl de zon schijnt. Of kijk naar wild gras dat over een strakke stoeprand groeit; ik vind dat contrast mooi.

Wat hebben blinde vrouwen met borstkanker te maken? Blinde vrouwen met een hoogontwikkelde tastzin worden ingezet, om bij andere vrouwen hele kleine verdachte knobbeltjes in de borsten te ontdekken, zo vroegtijdig dus, dat de tumor zich nog niet heeft kunnen verspreiden. Ik kan heel blij van worden van dat soort ideeën.

Professionals kunnen creatief denken trainen. Bij creatief denken gaat het erom dat je problemen als uitdagingen gaat zien, dat je technieken traint om voor die uitdagingen efficiënt honderden ideeën te bedenken om vervolgens met de beste ideeën aan de slag te gaan.

Wil je daar meer over weten? Klik dan hier! Of bel me geheel vrijblijvend: 0497 700228Vond je deze post verhelderend? Geef me een like, laat een comment achter en deel met je connecties!  Hebben wij nog geen connectie ? Stuur me dan gerust een verzoekje en #letsconnect, want ik leer graag leuke mensen kennen.

#professionals #ondernemen #training #creativiteit #winstidee

Hallo! Leuk dat je mijn berichtje leest, ik ben Bas van Meegen en mijn onderneming heet Winstidee. Met Winstidee help ik ondernemende professionals effectievere idee bedenkers en probleem-oplossers te worden. Je kunt je project of onderneming een boost geven met een goed idee. Ik geloof dat professionals creatiever kunnen worden, door kennis te nemen van de geheimen uit de wereld van creatie en innovatie. Met creatieve denkvaardigheid zijn ze beter toegerust voor de uitdagingen in een wereld die steeds sneller steeds complexer wordt. Dit kan met de juiste methode en het trainen van de juiste houding, kennis en vaardigheden.