Skip to main content
Houding

35. Speel met je ideeën

By 30 augustus 2021februari 20th, 2023No Comments

Zie de concentratie. Dit is serious buisiness. Een enorme explosie. Jantje is gecrashed en zucht geïrriteerd. Dit was de laatste van zijn 3 levens.

Als Jantje in een PlayStation simulatie tegen een boom rijdt, is er niets aan de hand. Zo’n apparaat bootst een bedachte werkelijkheid na, waarin hij mag falen en leren zonder consequenties. Daardoor is hij ontspannen én gemotiveerd om het goed te doen. Die combinatie van ontspanning en motivatie is kenmerken voor spel. Ook kenmerkend is dat het voelt als een prettig tijdverdrijf, terwijl het feitelijk hard leren is. 

Spel en creativiteit lijken op diverse manieren op elkaar. Ontdek eerst de regels en het doel van het spel. Vervolgens onstaan nieuwe (en steeds betere) strategieën in gedachtenexperimenten, door als een kind te spelen met volwassen ideeën. Oplossingen kunnen daarna slim geselecteerd worden, door te toetsen op effectiviteit en haalbaarheid, nog voordat je er tijd en geld in investeert. Hard werken dus, maar in een veilige setting. 

Professionals kunnen creatief denken trainen. Bij creatief denken gaat het erom dat je problemen als uitdagingen gaat zien, dat je technieken traint om voor die uitdagingen efficiënt honderden ideeën te bedenken om vervolgens met de beste ideeën aan de slag te gaan.

Wil je daar meer over weten? Klik dan hier! Of bel me geheel vrijblijvend: 0497 700228Vond je deze post verhelderend? Geef me een like, laat een comment achter en deel met je connecties!  Hebben wij nog geen connectie ? Stuur me dan gerust een verzoekje en #letsconnect, want ik leer graag leuke mensen kennen.

#professionals #ondernemen #training #creativiteit #winstidee

Hallo! Leuk dat je mijn berichtje leest, ik ben Bas van Meegen en mijn onderneming heet Winstidee. Met Winstidee help ik ondernemende professionals effectievere idee bedenkers en probleem-oplossers te worden. Je kunt je project of onderneming een boost geven met een goed idee. Ik geloof dat professionals creatiever kunnen worden, door kennis te nemen van de geheimen uit de wereld van creatie en innovatie. Met creatieve denkvaardigheid zijn ze beter toegerust voor de uitdagingen in een wereld die steeds sneller steeds complexer wordt. Dit kan met de juiste methode en het trainen van de juiste houding, kennis en vaardigheden.