Skip to main content
Houding

05. Stel de juiste vragen

By 1 februari 2021februari 20th, 2023No Comments

Kinderen stellen 250 vragen per dag. Tegen de puberteit is van de angst een domme vraag te stellen groter dan de nieuwsgierigheid. Absurde vragen stellen is een superkracht in onze wereld van schaamte.

Wie de juiste vraag stelt, weet meestal ook het antwoord. Die ene grote uitdaging goed begrijpen, is misschien nog wel belangrijker dan het zoeken naar de oplossing. Sommige professionals nemen er niettemin weinig tijd voor.

Wat zou er gebeuren denk je, als je oplossingen gaat bedenken voor het verkeerde probleem? Als je je afvraagt hoe je meer portemonnees kunt verkopen, heb je niet begrepen dat contant geld waarschijnlijk gaat verdwijnen. Meestal ligt het echte probleem alleen veel minder voor de hand, dan in dit suffe voorbeeld.

Professionals kunnen creatief denken trainen. Bij creatief denken gaat het erom dat je problemen als uitdagingen gaat zien, dat je technieken traint om voor die uitdagingen efficiënt honderden ideeën te bedenken om vervolgens met de beste ideeën aan de slag te gaan.

Wil je daar meer over weten? Klik dan hier! Of bel me geheel vrijblijvend: 0497 700228Vond je deze post verhelderend? Geef me een like, laat een comment achter en deel met je connecties!  Hebben wij nog geen connectie ? Stuur me dan gerust een verzoekje en #letsconnect, want ik leer graag leuke mensen kennen.

#professionals #ondernemen #training #creativiteit #winstidee

Hallo! Leuk dat je mijn berichtje leest, ik ben Bas van Meegen en mijn onderneming heet Winstidee. Met Winstidee help ik ondernemende professionals effectievere idee bedenkers en probleem-oplossers te worden. Je kunt je project of onderneming een boost geven met een goed idee. Ik geloof dat professionals creatiever kunnen worden, door kennis te nemen van de geheimen uit de wereld van creatie en innovatie. Met creatieve denkvaardigheid zijn ze beter toegerust voor de uitdagingen in een wereld die steeds sneller steeds complexer wordt. Dit kan met de juiste methode en het trainen van de juiste houding, kennis en vaardigheden.