Skip to main content
Houding

34. Train jezelf creatief

By 23 augustus 2021februari 20th, 2023No Comments

Het is bekend dat kinderen heel creatief zijn en dat zij hun creativiteit heel snel kwijt raken terwijl ze opgroeien. Waarschijnlijk worden ze creatief te weinig uitgedaagd. Je creativiteit gaat achteruit, als je haar niet traint. En door te oefenen, kun je je creativiteit weer versterken.

Oefen hiervoor je vermogen om te spelen. Ga bijvoorbeeld dagdromen, een verhalen bedenken, kunst of iets handigs maken, iets nieuws ontdekken/doen, of een spel spelen. Het gaat erom dat je weer leert naïef nieuwsgierig te zijn, dingen te proberen, te rommelen en te ontdekken. Neem dus geen les en volg geen instructies.

Professionals kunnen creatief denken trainen. Bij creatief denken gaat het erom dat je problemen als uitdagingen gaat zien, dat je technieken traint om voor die uitdagingen efficiënt honderden ideeën te bedenken om vervolgens met de beste ideeën aan de slag te gaan.

Wil je daar meer over weten? Klik dan hier! Of bel me geheel vrijblijvend: 0497 700228Vond je deze post verhelderend? Geef me een like, laat een comment achter en deel met je connecties!  Hebben wij nog geen connectie ? Stuur me dan gerust een verzoekje en #letsconnect, want ik leer graag leuke mensen kennen.

#professionals #ondernemen #training #creativiteit #winstidee

Hallo! Leuk dat je mijn berichtje leest, ik ben Bas van Meegen en mijn onderneming heet Winstidee. Met Winstidee help ik ondernemende professionals effectievere idee bedenkers en probleem-oplossers te worden. Je kunt je project of onderneming een boost geven met een goed idee. Ik geloof dat professionals creatiever kunnen worden, door kennis te nemen van de geheimen uit de wereld van creatie en innovatie. Met creatieve denkvaardigheid zijn ze beter toegerust voor de uitdagingen in een wereld die steeds sneller steeds complexer wordt. Dit kan met de juiste methode en het trainen van de juiste houding, kennis en vaardigheden.