Skip to main content
Houding

11. Trek ideeën aan

By 14 maart 2021februari 20th, 2023No Comments

Stel je bent op een feestje. Je gesprekspartner is nauwelijks te verstaan. En dan ineens hoor je 15 meter verderop je naam dwars door de achtergrondruis. Hoe kan dat?

Om niet gek te worden, gaat alle informatie die jouw brein binnenkomt eerst door een filter (reticulair activeringssysteem). De filter laat alleen informatie door, die jij belangrijk vindt en jouw overtuigingen bevestigt. Daardoor neem je alleen waar wat je wil waarnemen. 

Ben je dus op zoek naar een oplossing? Denk dan regelmatig aan de situatie die je wil oplossen. Verzin hoe het zou voelen als dit lukt. Maak een grondige mentale voorstelling van de ideale situatie. 

Als je dat doet, dan zorgt de filter dat je de mensen, informatie en kansen waarneemt, die je helpen je doel te bereiken. 

Professionals kunnen creatief denken trainen. Bij creatief denken gaat het erom dat je problemen als uitdagingen gaat zien, dat je technieken traint om voor die uitdagingen efficiënt honderden ideeën te bedenken om vervolgens met de beste ideeën aan de slag te gaan.

Wil je daar meer over weten? Klik dan hier! Of bel me geheel vrijblijvend: 0497 700228Vond je deze post verhelderend? Geef me een like, laat een comment achter en deel met je connecties!  Hebben wij nog geen connectie ? Stuur me dan gerust een verzoekje en #letsconnect, want ik leer graag leuke mensen kennen.

#professionals #ondernemen #training #creativiteit #winstidee

Hallo! Leuk dat je mijn berichtje leest, ik ben Bas van Meegen en mijn onderneming heet Winstidee. Met Winstidee help ik ondernemende professionals effectievere idee bedenkers en probleem-oplossers te worden. Je kunt je project of onderneming een boost geven met een goed idee. Ik geloof dat professionals creatiever kunnen worden, door kennis te nemen van de geheimen uit de wereld van creatie en innovatie. Met creatieve denkvaardigheid zijn ze beter toegerust voor de uitdagingen in een wereld die steeds sneller steeds complexer wordt. Dit kan met de juiste methode en het trainen van de juiste houding, kennis en vaardigheden.