Skip to main content
Houding

45. Weersta groepsdruk

By 8 november 2021februari 20th, 2023No Comments

Ik heb aan het plafond in de huiskamer een groot tuinhek gehangen. Het is zo’n metalen rooster in een hard houten frame. Ik kan er van alles aanhangen, zoals planten, een lamp en met kerst tuig ik ‘m helemaal op met dennentakken, lampjes en kerstballen. Even twijfelde ik nog. Hoe zou het uitpakken en wat zouden ze wel niet van me denken?

Nieuwe ideeën kunnen op weerstand stuiten, omdat ze vreemd gevonden worden en ingaan tegen wat de groep gewend is. Professionals die gevoelig zijn voor groepsdruk, vinden het daarom in teamverband lastig om ongeremd ideeën voor te stellen. Een facilitator kan dan uitkomst bieden.

Ik richt me op zelfstandig brainstormen en merk dat sommige professionals hun eigen ideeënstroom zelfs laten censureren door een ‘virtuele groep’ in hun hoofd. Daar weet ik dan wel raad mee.

Professionals kunnen creatief denken trainen. Bij creatief denken gaat het erom dat je problemen als uitdagingen gaat zien, dat je technieken traint om voor die uitdagingen efficiënt honderden ideeën te bedenken om vervolgens met de beste ideeën aan de slag te gaan.

Wil je daar meer over weten? Klik dan hier! Of bel me geheel vrijblijvend: 0497 700228Vond je deze post verhelderend? Geef me een like, laat een comment achter en deel met je connecties!  Hebben wij nog geen connectie ? Stuur me dan gerust een verzoekje en #letsconnect, want ik leer graag leuke mensen kennen.

#professionals #ondernemen #training #creativiteit #winstidee

Hallo! Leuk dat je mijn berichtje leest, ik ben Bas van Meegen en mijn onderneming heet Winstidee. Met Winstidee help ik ondernemende professionals effectievere idee bedenkers en probleem-oplossers te worden. Je kunt je project of onderneming een boost geven met een goed idee. Ik geloof dat professionals creatiever kunnen worden, door kennis te nemen van de geheimen uit de wereld van creatie en innovatie. Met creatieve denkvaardigheid zijn ze beter toegerust voor de uitdagingen in een wereld die steeds sneller steeds complexer wordt. Dit kan met de juiste methode en het trainen van de juiste houding, kennis en vaardigheden.