Skip to main content
Houding

04. Weersta tevredenheid

By 25 januari 2021februari 20th, 2023No Comments

We komen allemaal wel eens in een onprettige situatie. Bijvoorbeeld een flinke regenbui van supermarkt naar auto, terwijl je geen hand vrij hebt voor de paraplu.

Sommigen zullen zeggen: ‘grow up, get a life, dat is nou eenmaal zo, wat je niet kunt veranderen moet je accepteren, zo is het leven, en je moet niet zeuren’. Sommigen zijn gewoon tevreden. En daar hebben ze volkomen gelijk in.

Anderen zullen zeggen; ‘gemiste kans, dat zou anders kunnen, ik accepteer dat niet, ik wil het veranderen, zo hoort het leven niet te zijn en ik zeur als ik daar zin in heb’. En dat is net zo goed waar. Het is dit soort ‘contructieve ontevredenheid’ die ik voorsta, in de contekst van creatief denken, creatief probleemoplossen en innoveren.

Want het is precies die ontevredenheid met een situatie, die je ertoe zou kunnen brengen om de paraplu te innoveren. Je moet dan wel ook het vermogen hebben om ideeën te bedenken, nieuwe oplossingen die de situatie aanmerkelijk verbeteren. Een eerste idee? Wat dacht je van een winkelwagentje met een dak? Een zelf rijdende paraplu? Of een paraplu zonder steel, die als een soort drone boven je zweeft, jou volgt en bovendien rekening houdt met de windrichting en de hoek van de pijpenstelen.

Te snel tevreden zijn is dus voor het zoeken naar nieuwe en nuttige ideeën niet zo handig. Ontevredenheid is tot op zekere hoogte een basisingrediënt van creatief denken.

Professionals kunnen creatief denken trainen. Bij creatief denken gaat het erom dat je problemen als uitdagingen gaat zien, dat je technieken traint om voor die uitdagingen efficiënt honderden ideeën te bedenken om vervolgens met de beste ideeën aan de slag te gaan.

Wil je daar meer over weten? Klik dan hier! Of bel me geheel vrijblijvend: 0497 700228Vond je deze post verhelderend? Geef me een like, laat een comment achter en deel met je connecties!  Hebben wij nog geen connectie ? Stuur me dan gerust een verzoekje en #letsconnect, want ik leer graag leuke mensen kennen.

#professionals #ondernemen #training #creativiteit #winstidee

Hallo! Leuk dat je mijn berichtje leest, ik ben Bas van Meegen en mijn onderneming heet Winstidee. Met Winstidee help ik ondernemende professionals effectievere idee bedenkers en probleem-oplossers te worden. Je kunt je project of onderneming een boost geven met een goed idee. Ik geloof dat professionals creatiever kunnen worden, door kennis te nemen van de geheimen uit de wereld van creatie en innovatie. Met creatieve denkvaardigheid zijn ze beter toegerust voor de uitdagingen in een wereld die steeds sneller steeds complexer wordt. Dit kan met de juiste methode en het trainen van de juiste houding, kennis en vaardigheden.