Skip to main content
HoudingUitgelicht

51. Wees als een kind

By 13 december 2021februari 20th, 2023No Comments

Het hoofd van een volwassen mens lijkt meer op dat van een jonge chimpansee, dan op dat van een volwassen exemplaar. Mensen blijven relatief veel langer onvolwassen dan de andere mensachtigen (gorilla’s, chimpansees en bonobo’s) en behouden als volwassenen bepaalde kinderlijke kenmerken. Het zijn die kenmerken die ons creatief maken. 

Volwassenheid maakt meer gebruik van denkpatronen, waardoor je sneller kunt reageren maar je denken stugger wordt. Hierbij hoort overwegend denktype 1 dat automatisch, snel, emotioneel en onbewust is. Onvolwassen betekent overwegend dat je nog open staat, nog flexibel kunt denken, maar wel minder snel reageert en dus kwetsbaarder bent. Je zet dan vooral het tragere denktype 2 in; bewust opties afwegend. 

Als je creatiever wilt zijn, loont het om als volwassene te graven in jezelf, op zoek naar het kind dat daar nog ergens zit. Leer weer te spelen, maar dan met volwassen ideeën. Ga op zoek en ontdek nieuwe opties. Vandaar dat ik voor mijn posts vaak plaatjes gebruik van kinderen. Ik hoop dat het jou helpt te herinneren aan je eigen kindertijd. 

Professionals kunnen creatief denken trainen. Bij creatief denken gaat het erom dat je problemen als uitdagingen gaat zien, dat je technieken traint om voor die uitdagingen efficiënt honderden ideeën te bedenken om vervolgens met de beste ideeën aan de slag te gaan.

Wil je daar meer over weten? Klik dan hier! Of bel me geheel vrijblijvend: 0497 700228Vond je deze post verhelderend? Geef me een like, laat een comment achter en deel met je connecties!  Hebben wij nog geen connectie ? Stuur me dan gerust een verzoekje en #letsconnect, want ik leer graag leuke mensen kennen.

#professionals #ondernemen #training #creativiteit #winstidee

Hallo! Leuk dat je mijn berichtje leest, ik ben Bas van Meegen en mijn onderneming heet Winstidee. Met Winstidee help ik ondernemende professionals effectievere idee bedenkers en probleem-oplossers te worden. Je kunt je project of onderneming een boost geven met een goed idee. Ik geloof dat professionals creatiever kunnen worden, door kennis te nemen van de geheimen uit de wereld van creatie en innovatie. Met creatieve denkvaardigheid zijn ze beter toegerust voor de uitdagingen in een wereld die steeds sneller steeds complexer wordt. Dit kan met de juiste methode en het trainen van de juiste houding, kennis en vaardigheden.