Skip to main content
Houding

29. Wees leergierig

By 19 juli 2021februari 20th, 2023No Comments

Ik las laatst iets over hoe IT-beveiliging versterkt kan worden door te kijken hoe ons imuunsysteem virussen bestrijdt. Onze maatschappij stimuleert specialisatie. Je kunt ook niet óveral verstand van hebben, maar creativiteit is gebaat bij kennis uit meer dan één domein. Oriënteer je dus zo breed mogelijk, zodat je unieke verbanden kunt leggen, door bijvoorbeeld kennis uit het ene domein te gebruiken voor een probleem in het andere.

Je kunt nog zo creatief zijn, als je nergens verstand van hebt, kun je niet echt iets bedenken wat waardevol is. Er kunnen in je hersenpan alleen dan goede gerechten ontstaan, als je ook waardevolle ingrediënten hebt. Dus vul je hoofd met waardevolle kennis. Wat je er niet instopt, kan er namelijk ook niet uitkomen.

Ontmoet mensen met nieuwe ideeën. Bouw op ideeën van andere specialisten uit je vak. Laat je inspireren door specialisten uit andere vakgebieden. Je hebt bovendien anderen nodig, om je ideeën te realiseren. Controleer je aannames. Stel vragen. Vraag om feed-back. Hoe meer je weet, hoe meer je beseft dat je eigenlijk helemaal niets weet.

Professionals kunnen creatief denken trainen. Bij creatief denken gaat het erom dat je problemen als uitdagingen gaat zien, dat je technieken traint om voor die uitdagingen efficiënt honderden ideeën te bedenken om vervolgens met de beste ideeën aan de slag te gaan.

Wil je daar meer over weten? Klik dan hier! Of bel me geheel vrijblijvend: 0497 700228Vond je deze post verhelderend? Geef me een like, laat een comment achter en deel met je connecties!  Hebben wij nog geen connectie ? Stuur me dan gerust een verzoekje en #letsconnect, want ik leer graag leuke mensen kennen.

#professionals #ondernemen #training #creativiteit #winstidee

Hallo! Leuk dat je mijn berichtje leest, ik ben Bas van Meegen en mijn onderneming heet Winstidee. Met Winstidee help ik ondernemende professionals effectievere idee bedenkers en probleem-oplossers te worden. Je kunt je project of onderneming een boost geven met een goed idee. Ik geloof dat professionals creatiever kunnen worden, door kennis te nemen van de geheimen uit de wereld van creatie en innovatie. Met creatieve denkvaardigheid zijn ze beter toegerust voor de uitdagingen in een wereld die steeds sneller steeds complexer wordt. Dit kan met de juiste methode en het trainen van de juiste houding, kennis en vaardigheden.