Skip to main content
Houding

07. Zoek het conflict in je doel

By 15 februari 2021februari 20th, 2023No Comments

Heb je een probleem, een veeleisende taak of situatie, waarvan je het gevoel hebt dat je deze niet de baas bent? Hoe krijg je de zaak in beweging? Vaak stel je jezelf de verkeerde vraag of het verkeerde doel. 

Ga op zoek naar een conflict in je doel. Bijvoorbeeld: ‘hoe kan ik afvallen?’ In dit voorbeeld is de wens voor een gezonder gewicht in conflict met de behoefte aan lekker eten en een zekere weerzin tegen beweging. De echte uitdaging is daarom een paradox: ‘hoe kan ik afvallen door veel lekkere dingen te eten en niet te bewegen.’ 

Begin dus met een grondige probleemanalyse. Stel jezelf kritische vragen. Wat is je doel precies? Hoe kom je tot betere oplossingen? En ga pas dan brainstormen om oplossingen te vinden op basis van de juiste vraag. 

Professionals kunnen creatief denken trainen. Bij creatief denken gaat het erom dat je problemen als uitdagingen gaat zien, dat je technieken traint om voor die uitdagingen efficiënt honderden ideeën te bedenken om vervolgens met de beste ideeën aan de slag te gaan.

Wil je daar meer over weten? Klik dan hier! Of bel me geheel vrijblijvend: 0497 700228Vond je deze post verhelderend? Geef me een like, laat een comment achter en deel met je connecties!  Hebben wij nog geen connectie ? Stuur me dan gerust een verzoekje en #letsconnect, want ik leer graag leuke mensen kennen.

#professionals #ondernemen #training #creativiteit #winstidee

Hallo! Leuk dat je mijn berichtje leest, ik ben Bas van Meegen en mijn onderneming heet Winstidee. Met Winstidee help ik ondernemende professionals effectievere idee bedenkers en probleem-oplossers te worden. Je kunt je project of onderneming een boost geven met een goed idee. Ik geloof dat professionals creatiever kunnen worden, door kennis te nemen van de geheimen uit de wereld van creatie en innovatie. Met creatieve denkvaardigheid zijn ze beter toegerust voor de uitdagingen in een wereld die steeds sneller steeds complexer wordt. Dit kan met de juiste methode en het trainen van de juiste houding, kennis en vaardigheden.