Skip to main content
Houding

15. Zoek je schakelaar

By 12 april 2021februari 20th, 2023No Comments

Hoe kom je zo snel mogelijk in een creatieve toestand. Hier is al veel over geprakkepeinsd. Ook over contaminaties en neologismen trouwens. Iedereen heeft zijn eigen schakelaar. Probeer die van jou te ontdekken. Ik heb twee voorbeelden.

John Cleese zegt dat humor de snelste manier is, om een open houding aan te nemen. Die open houding is nodig voor creativiteit. Humor maakt bijvoorbeeld gebruik van het wisselen van perspectieven. Meestal moet je lachen, omdat de verschillende denkkaders elkaars betrekkelijkheid aantonen.

Een andere manier is je laten inspireren. Anderen kunnen een rolmodel zijn. Hun vuur, hun ideeën of hun werk kan besmettelijk zijn en je motiveren om zelf creatief te worden. Ford bedacht auto’s aan de lopende band te gaan maken, na een bezoek aan een slagerij. Kijk eens naar hoe andere ondernemers dingen aanpakken.

Professionals kunnen creatief denken trainen. Bij creatief denken gaat het erom dat je problemen als uitdagingen gaat zien, dat je technieken traint om voor die uitdagingen efficiënt honderden ideeën te bedenken om vervolgens met de beste ideeën aan de slag te gaan.

Wil je daar meer over weten? Klik dan hier! Of bel me geheel vrijblijvend: 0497 700228Vond je deze post verhelderend? Geef me een like, laat een comment achter en deel met je connecties!  Hebben wij nog geen connectie ? Stuur me dan gerust een verzoekje en #letsconnect, want ik leer graag leuke mensen kennen.

#professionals #ondernemen #training #creativiteit #winstidee

Hallo! Leuk dat je mijn berichtje leest, ik ben Bas van Meegen en mijn onderneming heet Winstidee. Met Winstidee help ik ondernemende professionals effectievere idee bedenkers en probleem-oplossers te worden. Je kunt je project of onderneming een boost geven met een goed idee. Ik geloof dat professionals creatiever kunnen worden, door kennis te nemen van de geheimen uit de wereld van creatie en innovatie. Met creatieve denkvaardigheid zijn ze beter toegerust voor de uitdagingen in een wereld die steeds sneller steeds complexer wordt. Dit kan met de juiste methode en het trainen van de juiste houding, kennis en vaardigheden.