Skip to main content
Tips

7 routes naar een berg ideeën

By 11 juli 2022juli 13th, 2022No Comments

Er bestaan honderden technieken om ideeën te genereren. Vele zijn variaties op elkaar. En uiteindelijk zijn ze allemaal gebaseerd op slechts een handjevol technieken. Ik heb ze voor je teruggebracht tot 7.

1) Spelen
Proberen, (faal) en leer in een overwegend veilige setting. 

2) Aannames en denkpatronen doorbreken
Wees kritisch en stel heel veel ‘vervelende’ vragen.

3) Herkaderen
Zoom in, zoom uit, verplaats je in een ander of in een ‘onmogelijk’ perspectief. Wees Superman. Wees het product. Wees een tomaat.

4) Toeval benutten
Ontdek per toeval (serendipiteit) en zoek nut in imperfectie, wanorde en fouten.

5) Associëren
Breng je probleem terug tot twee maximaal drie kernwoorden en ga op die kernwoorden associeren. Maak er eventueel een mindmap van. 

6) Variëren
Verbeter een bestaand product. Variëer op wat er al is. Improviseer op een bestaand thema. 

7) Omkeren
Wat is je slechtste idee en hoe los je het probleem niet op? 

Of combineer met herkaderen: speel advocaat van de duivel, wees de saboteur, kijk eens lekker zwart. 

Professionals kunnen creatief denken trainen. Bij creatief denken gaat het erom dat je problemen als uitdagingen gaat zien, dat je technieken traint om voor die uitdagingen efficiënt honderden ideeën te bedenken om vervolgens met de beste ideeën aan de slag te gaan.

Wil je daar meer over weten? Klik dan hier! Of bel me geheel vrijblijvend: 0497 700228Vond je deze post verhelderend? Geef me een like, laat een comment achter en deel met je connecties!  Hebben wij nog geen connectie ? Stuur me dan gerust een verzoekje en #letsconnect, want ik leer graag leuke mensen kennen.

#professionals #ondernemen #training #creativiteit #winstidee

Hallo! Leuk dat je mijn berichtje leest, ik ben Bas van Meegen en mijn onderneming heet Winstidee. Met Winstidee help ik ondernemende professionals effectievere idee bedenkers en probleem-oplossers te worden. Je kunt je project of onderneming een boost geven met een goed idee. Ik geloof dat professionals creatiever kunnen worden, door kennis te nemen van de geheimen uit de wereld van creatie en innovatie. Met creatieve denkvaardigheid zijn ze beter toegerust voor de uitdagingen in een wereld die steeds sneller steeds complexer wordt. Dit kan met de juiste methode en het trainen van de juiste houding, kennis en vaardigheden.