Skip to main content
TipsUitgelicht

Stel de vraag steeds opnieuw

By 9 december 2021april 13th, 2022No Comments

Stel je hebt een fabriek die behoorlijk wat kooldioxide uitstoot. In de eerste plaats wil je door met je onderneming. Maar dan wel verantwoord, want ook jij maakt je zorgen.

Een brainstorm organiseren betekent vooral een goede vraag formuleren. De vraag op diverse manieren te stellen, helpt je je uitdaging te onderzoeken. Kortom, het zoeken naar de juiste vraag is op zichzelf al een brainstorm. Elke vraag levert een ander type oplossingen op. Een paar voor de hand liggende voorbeelden:

Hoe kunnen we doorgaan (alsof er niets aan de hand is)?
Hoe kunnen we doorgaan en compenseren?
Hoe kunnen we doorgaan en de CO2 direct na uitstoot weer opvangen?
Hoe kunnen we doorgaan en het proces CO2 vrij maken?
Hoe kunnen we doorgaan en een verdienmodel ontwikkelen voor de afgevangen CO2? (verdienen aan je eigen probleem)
Hoe kunnen we stoppen en iets anders gaan doen?

Het lijkt me interessant om in de comments alternatieven te lezen.

Professionals kunnen creatief denken trainen. Bij creatief denken gaat het erom dat je problemen als uitdagingen gaat zien, dat je technieken traint om voor die uitdagingen efficiënt honderden ideeën te bedenken om vervolgens met de beste ideeën aan de slag te gaan.

Wil je daar meer over weten? Klik dan hier! Of bel me geheel vrijblijvend: 0497 700228Vond je deze post verhelderend? Geef me een like, laat een comment achter en deel met je connecties!  Hebben wij nog geen connectie ? Stuur me dan gerust een verzoekje en #letsconnect, want ik leer graag leuke mensen kennen.

#professionals #ondernemen #training #creativiteit #winstidee

Hallo! Leuk dat je mijn berichtje leest, ik ben Bas van Meegen en mijn onderneming heet Winstidee. Met Winstidee help ik ondernemende professionals effectievere idee bedenkers en probleem-oplossers te worden. Je kunt je project of onderneming een boost geven met een goed idee. Ik geloof dat professionals creatiever kunnen worden, door kennis te nemen van de geheimen uit de wereld van creatie en innovatie. Met creatieve denkvaardigheid zijn ze beter toegerust voor de uitdagingen in een wereld die steeds sneller steeds complexer wordt. Dit kan met de juiste methode en het trainen van de juiste houding, kennis en vaardigheden.