Skip to main content
Tips

Vijf redenen waarom je misschien niet alles uit je creativiteit haalt

By 9 december 2021maart 26th, 2022No Comments

Creatief denken is een manier om een oplossing te vinden voor een complexe uitdaging. Los je een probleem op, dan is dat winst voor jou of voor een ander. Er zijn vijf redenen waarom je misschien niet alles uit je creativiteit haalt.

1. De verkeerde mindset
Je hebt een houding die het krijgen van goede ideeën in de weg staat. Dit geldt vooral voor mensen die denken dat ze niet creatief (kunnen) zijn.

2. Niet weten wat het probleem écht is
Logisch dat je dan ook met oplossingen komt, die niet of niet goed werken.

3. Te weinig ideeën bedenken
Er zijn meerdere wegen naar Rome. Aanpakkers beginnen meteen met lopen, maar al lijkt je eerste idee nog zo goed, het loont om even te kijken welke weg het korts, mooist of prettigst) is.
Door niet verder te zoeken doe je jezelf tekort. Er zijn altijd betere oplossingen, dus gun jezelf de tijd om je opties te verkennen.

4. Verkeerde ideeën kiezen (creadox)
Je gaat voor het laag hangend fruit: de saaie maar makkelijk realiseerbare ideeën. Want al heb je een grotere droom, het ontbreekt je aan lef om te onderzoeken of je die kunt realiseren.

5. Niet tot actie komen
Sommigen hebben veel ideeën en daar blijft het dan ook bij. Dromen moet je wel waarmaken.

Daarom heeft een training creatief denken vaak zin. Hierdoor krijg je meer controle over het proces dat minder mysterieus is dan het lijkt. Ben jij van nature al een creatieve probleem oplosser? Top! En dan nog heeft het zin. Waar het om gaat is namelijk dat je je bewust bekwaam wordt.

Deelnemers bijvoorbeeld aan een creativiteitstraining bij Pittsburgh Plate Glass, hadden bijvoorbeeld 3x meer haalbare ideeën dan niet-deelnemers. (Dubina, Igor. (2005). Managing creativity: theoretical approaches to employees’ crativity development and regulation. Int. J. of Management Concepts and Philosophy. 1.10.1504/IJMCP.2005.008532.

Professionals kunnen creatief denken trainen. Bij creatief denken gaat het erom dat je problemen als uitdagingen gaat zien, dat je technieken traint om voor die uitdagingen efficiënt honderden ideeën te bedenken om vervolgens met de beste ideeën aan de slag te gaan.

Wil je daar meer over weten? Klik dan hier! Of bel me geheel vrijblijvend: 0497 700228Vond je deze post verhelderend? Geef me een like, laat een comment achter en deel met je connecties!  Hebben wij nog geen connectie ? Stuur me dan gerust een verzoekje en #letsconnect, want ik leer graag leuke mensen kennen.

#professionals #ondernemen #training #creativiteit #winstidee

Hallo! Leuk dat je mijn berichtje leest, ik ben Bas van Meegen en mijn onderneming heet Winstidee. Met Winstidee help ik ondernemende professionals effectievere idee bedenkers en probleem-oplossers te worden. Je kunt je project of onderneming een boost geven met een goed idee. Ik geloof dat professionals creatiever kunnen worden, door kennis te nemen van de geheimen uit de wereld van creatie en innovatie. Met creatieve denkvaardigheid zijn ze beter toegerust voor de uitdagingen in een wereld die steeds sneller steeds complexer wordt. Dit kan met de juiste methode en het trainen van de juiste houding, kennis en vaardigheden.