Skip to main content
Videotips

Videotip 1

By 5 januari 2021augustus 31st, 2022No Comments

In je Eentje

In teams kan brainstormen heel krachtig zijn, omdat teamleden elkaar inspireren en op andere denksporen helpen. En er loopt nog een strenge facilitator rond die je aanspreekt op eventueel ja-maar-gedrag. Het principe van brainstormen zoals bedacht door Osborn, is dat je je focust op het bedenken van een kwantiteit aan ideeën en de selectie op kwaliteit uitstelt tot een latere fase.

Maar hoe doe je dit in je eentje? Het denken gaat zo snel, dat je bij elk idee vrijwel meteen je oordeel klaar hebt: ‘ja maar, Mars is in retrograde, ik heb nog te veel strijkwerk liggen en de hond van de buurvrouw is boos’.

Gerard Puccio is organisatiepsycholoog en professor aan het Internationale Centrum voor de studie van Creativiteit in Buffalo State en afdelingsvoorzitter en directeur van het Centrum voor toegepast creatief denken.

Professionals kunnen creatief denken trainen. Bij creatief denken gaat het erom dat je problemen als uitdagingen gaat zien, dat je technieken traint om voor die uitdagingen efficiënt honderden ideeën te bedenken om vervolgens met de beste ideeën aan de slag te gaan.

Wil je daar meer over weten? Klik dan hier! Of bel me geheel vrijblijvend: 0497 700228Vond je deze post verhelderend? Geef me een like, laat een comment achter en deel met je connecties!  Hebben wij nog geen connectie ? Stuur me dan gerust een verzoekje en #letsconnect, want ik leer graag leuke mensen kennen.

#professionals #ondernemen #training #creativiteit #winstidee

Hallo! Leuk dat je mijn berichtje leest, ik ben Bas van Meegen en mijn onderneming heet Winstidee. Met Winstidee help ik ondernemende professionals effectievere idee bedenkers en probleem-oplossers te worden. Je kunt je project of onderneming een boost geven met een goed idee. Ik geloof dat professionals creatiever kunnen worden, door kennis te nemen van de geheimen uit de wereld van creatie en innovatie. Met creatieve denkvaardigheid zijn ze beter toegerust voor de uitdagingen in een wereld die steeds sneller steeds complexer wordt. Dit kan met de juiste methode en het trainen van de juiste houding, kennis en vaardigheden.