Skip to main content
Videotips

Videotip 10

By 9 maart 2021januari 22nd, 2022No Comments

Retrograde Analyse
Schakers gebruiken diverse technieken:
1) Chunking: een groep schaakstukken nemen, een schaak positie, en kijken welke mogelijkheden er zijn met alleen die groep.
2) Patroon herkenning: Een groot aantal posities die erg op elkaar lijken bestuderen en daaruit waarheden extrapoleren.
3) Stepping stone: Een positie in je hoofd bevriezen en vandaaruit de volgende positie proberen te raden
4) Retrograde Analyse: schakers kunnen strategiën leren door te analyseren hoe een bepaalde stellingen (retrogradeprobleem) is ontstaan.

Maurice Ashley is een Jamaicaans-Amerikaanse schaak grootmeester, schrijver en commentator.

Professionals kunnen creatief denken trainen. Bij creatief denken gaat het erom dat je problemen als uitdagingen gaat zien, dat je technieken traint om voor die uitdagingen efficiënt honderden ideeën te bedenken om vervolgens met de beste ideeën aan de slag te gaan.

Wil je daar meer over weten? Klik dan hier! Of bel me geheel vrijblijvend: 0497 700228Vond je deze post verhelderend? Geef me een like, laat een comment achter en deel met je connecties!  Hebben wij nog geen connectie ? Stuur me dan gerust een verzoekje en #letsconnect, want ik leer graag leuke mensen kennen.

#professionals #ondernemen #training #creativiteit #winstidee

Hallo! Leuk dat je mijn berichtje leest, ik ben Bas van Meegen en mijn onderneming heet Winstidee. Met Winstidee help ik ondernemende professionals effectievere idee bedenkers en probleem-oplossers te worden. Je kunt je project of onderneming een boost geven met een goed idee. Ik geloof dat professionals creatiever kunnen worden, door kennis te nemen van de geheimen uit de wereld van creatie en innovatie. Met creatieve denkvaardigheid zijn ze beter toegerust voor de uitdagingen in een wereld die steeds sneller steeds complexer wordt. Dit kan met de juiste methode en het trainen van de juiste houding, kennis en vaardigheden.