Skip to main content
Videotips

Videotip 12

By 23 maart 2021januari 22nd, 2022No Comments

Vergrote creativiteit
Creativiteit zal in 2020 de derde meest belangrijke competentie worden. De Universiteit van oxford schat dat tegen die tijd 50% van de banen geautomatiseerd zullen worden.

In 1997 versloeg de IBM supercomputer DEEP BLUE de schaak grootmeester Garry Kasparov. Routinewerk en analyse zal door AI en machines overgenomen kunnen worden. In de toekomst zal het daarom steeds belangrijker worden om creatief te kunnen denken.

Nog kansrijker is ‘augmented creativity’. Hierbij werken mens en machine samen (Centaur), waarbij het strategische denken van een mens en de tactische capaciteiten van AI elkaar versterken.
James Taylor is auteur, consultant en keynote spreker in zakelijke creativiteit, innovatie en artificiële intelligentie.

Professionals kunnen creatief denken trainen. Bij creatief denken gaat het erom dat je problemen als uitdagingen gaat zien, dat je technieken traint om voor die uitdagingen efficiënt honderden ideeën te bedenken om vervolgens met de beste ideeën aan de slag te gaan.

Wil je daar meer over weten? Klik dan hier! Of bel me geheel vrijblijvend: 0497 700228Vond je deze post verhelderend? Geef me een like, laat een comment achter en deel met je connecties!  Hebben wij nog geen connectie ? Stuur me dan gerust een verzoekje en #letsconnect, want ik leer graag leuke mensen kennen.

#professionals #ondernemen #training #creativiteit #winstidee

Hallo! Leuk dat je mijn berichtje leest, ik ben Bas van Meegen en mijn onderneming heet Winstidee. Met Winstidee help ik ondernemende professionals effectievere idee bedenkers en probleem-oplossers te worden. Je kunt je project of onderneming een boost geven met een goed idee. Ik geloof dat professionals creatiever kunnen worden, door kennis te nemen van de geheimen uit de wereld van creatie en innovatie. Met creatieve denkvaardigheid zijn ze beter toegerust voor de uitdagingen in een wereld die steeds sneller steeds complexer wordt. Dit kan met de juiste methode en het trainen van de juiste houding, kennis en vaardigheden.