Skip to main content
Videotips

Videotip 18

By 4 mei 2021januari 22nd, 2022No Comments

Een Theorie van Creativiteit
Aan de hand van verhalen vertelt Wardle zijn visie op creativiteit.

Als kind waren we creatief en op een bepaald moment is ons onder andere op school geleerd dat we niet creatief zijn. En op een bepaald moment zijn we dat gaan geloven.

Niemand krijgt zijn beste ideeën op het werk. Altijd als je ruzie hebt, weet je pas achteraf wat je eigenlijk had moeten zeggen. In beide situaties heb je geen tijd om na te denken.

Er zijn 4 brein-toestanden
1) Busy Beta: 13% van je bewuste brein, 87% van je onbewuste brein is ontoegankelijk.
2) Amazing Alpha: unfocussed relaxed, speelmodus, engergizer > lachen > alsof je onder de douche staat
3) Thoughtfull Theta: mediterend, Edison zorgde dat hij wakker werd als hij in slaap viel, om op te schrijven wat in ‘m op kwam
4) Dreamy Delta: grote ideeën, maar de volgende ochtend vergeten

Het brein van een baby is als een berg en de ervaringen zijn als druppels water. Op een gegeven moment slijten rivieren hun bedding in het steen. Het helpt je snel overwegend goede beslissingen te nemen.
Je eigen expertise, je denkrivier is wel je grootste obstakel tot innovatie. Heb je wel eens geprobeerd een snel stromende rivier over te steken?

Ford’s grootste uitdaging is dat ze weten hoe ze een auto moeten maken. Ze weten waar het stuur moet komen. Nieuwkomers beseffen dat er misschien helemaal geen stuur nodig is. Een naieve expert kan daarom tot een doorbraak leiden.

Dan geeft hij diverse inspirerende voorbeelden van hoe Walt Disney zijn creativiteit inzette. En hij sluit af met dat we lef moeten hebben om creatief te zijn en te overleven in de tijd van artificiele intelligentie.

Duncan Wardle werkte 25 jaar voor Walt Disney, waar hij van event marketeer opklom tot vice president of innovation & creativity. Nu is hij innovation & creativity speaker.

Professionals kunnen creatief denken trainen. Bij creatief denken gaat het erom dat je problemen als uitdagingen gaat zien, dat je technieken traint om voor die uitdagingen efficiënt honderden ideeën te bedenken om vervolgens met de beste ideeën aan de slag te gaan.

Wil je daar meer over weten? Klik dan hier! Of bel me geheel vrijblijvend: 0497 700228Vond je deze post verhelderend? Geef me een like, laat een comment achter en deel met je connecties!  Hebben wij nog geen connectie ? Stuur me dan gerust een verzoekje en #letsconnect, want ik leer graag leuke mensen kennen.

#professionals #ondernemen #training #creativiteit #winstidee

Hallo! Leuk dat je mijn berichtje leest, ik ben Bas van Meegen en mijn onderneming heet Winstidee. Met Winstidee help ik ondernemende professionals effectievere idee bedenkers en probleem-oplossers te worden. Je kunt je project of onderneming een boost geven met een goed idee. Ik geloof dat professionals creatiever kunnen worden, door kennis te nemen van de geheimen uit de wereld van creatie en innovatie. Met creatieve denkvaardigheid zijn ze beter toegerust voor de uitdagingen in een wereld die steeds sneller steeds complexer wordt. Dit kan met de juiste methode en het trainen van de juiste houding, kennis en vaardigheden.