Skip to main content
Videotips

Videotip 20

By 18 mei 2021januari 22nd, 2022No Comments

Wat Corazza bedoelt, is dat we in de tijd van vuursteen en berenvel het beste konden overleven, als we op basis van eerdere ervaringen snel op problemen konden reageren. Deze gedragspatronen zijn als rivieren in ons hoofd, die met vaart en kracht in hun uitgesleten bedding stromen. Ons eerste idee komt dus snel en adequaat. Toch is dat eerste idee vrijwel nooit het beste en willen we betere oplossingen vinden, moeten we de stromen in ons hoofd vertragen en als het ware ‘uit hun bedding’ halen.

Giovanni Corazza is professor elektrotechniek en oprichter van het Marconi instituut voor creativiteit.

Professionals kunnen creatief denken trainen. Bij creatief denken gaat het erom dat je problemen als uitdagingen gaat zien, dat je technieken traint om voor die uitdagingen efficiënt honderden ideeën te bedenken om vervolgens met de beste ideeën aan de slag te gaan.

Wil je daar meer over weten? Klik dan hier! Of bel me geheel vrijblijvend: 0497 700228Vond je deze post verhelderend? Geef me een like, laat een comment achter en deel met je connecties!  Hebben wij nog geen connectie ? Stuur me dan gerust een verzoekje en #letsconnect, want ik leer graag leuke mensen kennen.

#professionals #ondernemen #training #creativiteit #winstidee

Hallo! Leuk dat je mijn berichtje leest, ik ben Bas van Meegen en mijn onderneming heet Winstidee. Met Winstidee help ik ondernemende professionals effectievere idee bedenkers en probleem-oplossers te worden. Je kunt je project of onderneming een boost geven met een goed idee. Ik geloof dat professionals creatiever kunnen worden, door kennis te nemen van de geheimen uit de wereld van creatie en innovatie. Met creatieve denkvaardigheid zijn ze beter toegerust voor de uitdagingen in een wereld die steeds sneller steeds complexer wordt. Dit kan met de juiste methode en het trainen van de juiste houding, kennis en vaardigheden.