Skip to main content
Videotips

Videotip 21

By 25 mei 2021januari 22nd, 2022No Comments

The 6 habits of Exceptionally Creative People

Dit is een fris filmpje dat op een originele manier 6 tips presenteert om creatiever te worden.

1) Geef jezelf toestemming om rommel te maken. Soms moet je vier kantjes schrijven voor die ene goede zin. De amateur over-identificeert zichzelf met zijn roeping en heeft te veel geïnvesteerd om nog te falen. We hebben geleerd dat onze zelfwaarde afhangt van succes. Creatieven falen veel en volharden tot ze slagen.

2) Maak nieuwe connecties tussen bestaande ideeën. Dat heet stelen als een kunstenaar of bouwen op de ideeën van anderen, afhankelijk van de invalshoek. De kwaliteit van de bestaande ideeën die je tot je hebt genomen, bepaalt de kwaliteit van het nieuwe idee.

3) Zoek steeds naar dingen die je kunt verbinden of combineren. Zie zo mogelijkheden die anderen niet zien. Verken de variaties van één idee.

4) Dwing jezelf om steeds zo veel mogelijk te creëeren. Wachten op inspiratie is voor amateurs. Professionals weten, dat ze voor 1 goed idee misschien wel 100 (slechte) ideeën moeten bedenken. Daarom plannen ze en gaan aan het werk.

5) Beperkingen zijn niet de vijand. Sterker, meer doen met minder dwingt creativiteit af. We hebben structuur nodig, een systeem met elementen en regels, een frame om te creëeren.

6) Ben productief én geef je idee de kans om te leven. Echte creatieven verschepen. Hoe meer je doet, hoe minder je last hebt van mislukkingen.

Professionals kunnen creatief denken trainen. Bij creatief denken gaat het erom dat je problemen als uitdagingen gaat zien, dat je technieken traint om voor die uitdagingen efficiënt honderden ideeën te bedenken om vervolgens met de beste ideeën aan de slag te gaan.

Wil je daar meer over weten? Klik dan hier! Of bel me geheel vrijblijvend: 0497 700228Vond je deze post verhelderend? Geef me een like, laat een comment achter en deel met je connecties!  Hebben wij nog geen connectie ? Stuur me dan gerust een verzoekje en #letsconnect, want ik leer graag leuke mensen kennen.

#professionals #ondernemen #training #creativiteit #winstidee

Hallo! Leuk dat je mijn berichtje leest, ik ben Bas van Meegen en mijn onderneming heet Winstidee. Met Winstidee help ik ondernemende professionals effectievere idee bedenkers en probleem-oplossers te worden. Je kunt je project of onderneming een boost geven met een goed idee. Ik geloof dat professionals creatiever kunnen worden, door kennis te nemen van de geheimen uit de wereld van creatie en innovatie. Met creatieve denkvaardigheid zijn ze beter toegerust voor de uitdagingen in een wereld die steeds sneller steeds complexer wordt. Dit kan met de juiste methode en het trainen van de juiste houding, kennis en vaardigheden.