Skip to main content
Videotips

Videotip 22

By 1 juni 2021januari 22nd, 2022No Comments

The Curse of Creativity

Peterson zegt dat niet iedereen creatief is. Hij bedoelt misschien: “niet iedereen is een Einstein”. Ik denk dat iedereen creatief is, maar niet iedereen is éven creatief. Er zijn dan ook diverse vormen van creativiteit. En ik denk dat je creativiteit kunt trainen.

Je kunt pas creatief zijn binnen een domein met veel kennis van en ervaring met dat domein. Dat vraagt om nieuwsgierigheid, aanleg en doorzettingsvermogen. Hoe groter de kwaliteit van de informatie die je tot je neemt, hoe groter de impact van je creativiteit. 

Verder zegt hij dat het lastig is om geld te verdienen met creativiteit. Professionals in de creatieve sector zullen dit herkennen. Het is een ‘high risk hig return strategy’. Maar als je dan zo creatief bent, waarom kun je dan geen manier vinden om met je creativiteit geld te verdienen? Volgens mij is creatief zijn binnen één domein dus niet voldoende is. Een geweldig kunstenaar is niet alleen artistiek creatief (‘you only solved 5% of the problem’), maar is ook sociaal en ondernemend creatief. En dat is zeker niet makkelijk.

Jordan Peterson is een Canadese psycholoog, docent, auteur en spreker. 

Professionals kunnen creatief denken trainen. Bij creatief denken gaat het erom dat je problemen als uitdagingen gaat zien, dat je technieken traint om voor die uitdagingen efficiënt honderden ideeën te bedenken om vervolgens met de beste ideeën aan de slag te gaan.

Wil je daar meer over weten? Klik dan hier! Of bel me geheel vrijblijvend: 0497 700228Vond je deze post verhelderend? Geef me een like, laat een comment achter en deel met je connecties!  Hebben wij nog geen connectie ? Stuur me dan gerust een verzoekje en #letsconnect, want ik leer graag leuke mensen kennen.

#professionals #ondernemen #training #creativiteit #winstidee

Hallo! Leuk dat je mijn berichtje leest, ik ben Bas van Meegen en mijn onderneming heet Winstidee. Met Winstidee help ik ondernemende professionals effectievere idee bedenkers en probleem-oplossers te worden. Je kunt je project of onderneming een boost geven met een goed idee. Ik geloof dat professionals creatiever kunnen worden, door kennis te nemen van de geheimen uit de wereld van creatie en innovatie. Met creatieve denkvaardigheid zijn ze beter toegerust voor de uitdagingen in een wereld die steeds sneller steeds complexer wordt. Dit kan met de juiste methode en het trainen van de juiste houding, kennis en vaardigheden.