Skip to main content
Videotips

Videotip 24

By 15 juni 2021februari 16th, 2022No Comments

Reticulair Activating System (RAS)
De Functie van het RAS:
1) onbelangrijke informatie wegfilteren uit alles wat ons brein binnenkomt via de zintuigen en alleen doorlaten wat belangrijk is;
2) faciliteert het functioneren van attentie en waarnemen
3) waarschuwt de hogere hersencentra, als er iets belangrijks in onze omgeving komt
4) is belangrijk bij het leren van nieuwe dingen, zodat je het overal waarneemt

Dit systeem weet wat je belangrijk vindt en wat je gelooft en laat alleen dat door. Als je je focust op je doelen, zal het RAS je helpen alles waar te nemen om dat doel te bereiken. Dus de Wet van Aantrekkingskracht is niet zo magisch als het lijkt.

Professionals kunnen creatief denken trainen. Bij creatief denken gaat het erom dat je problemen als uitdagingen gaat zien, dat je technieken traint om voor die uitdagingen efficiënt honderden ideeën te bedenken om vervolgens met de beste ideeën aan de slag te gaan.

Wil je daar meer over weten? Klik dan hier! Of bel me geheel vrijblijvend: 06 539 616 39. Vond je deze post verhelderend? Geef me een like, laat een comment achter en deel met je connecties!

#ondernemen #ondernemerschap #oplossingen #creatief #creatiefdenken #creativethinking #letsconnect #winstidee

 

Hallo! Leuk dat je mijn berichtje leest, ik ben Bas van Meegen en mijn onderneming heet Winstidee. Met Winstidee help ik ondernemers effectievere idee bedenkers en probleem-oplossers te worden. Je kunt je onderneming een boost geven met een goed idee. Ik geloof dat ondernemers creatiever kunnen worden, door kennis te nemen van de geheimen uit de wereld van creatie en innovatie. Met creatieve denkvaardigheid zijn ze beter toegerust voor de uitdagingen in een wereld die steeds sneller steeds complexer wordt. Dit kan met de juiste methode en het trainen van de juiste houding, kennis en vaardigheden.