Skip to main content
Videotips

Videotip 25

By 22 juni 2021januari 22nd, 2022No Comments

Creativiteit
Stel je hebt alleen een kokosnoot, rijst en een ei. Als je creatief bent, kun je hier een heerlijk maaltje van maken. Creatief zijn is het vermogen om een probleem te bekijken en goede oplossingen te bedenken.

Verschillende vormen van Creativiteit
Er zijn diverse vormen van creativiteit. Adaptieve mensen verbeteren wat er al is en denken in-the-box. Innovatieve mensen proberen andere nieuwe oplossingen te verzinnen en denken out-of-the-box. Divergente denkers krijgen bij het zien van een probleem heel veel ideeën. En convergente denkers zijn goed in het analyseren van details en het selecteren van opties. Het ligt dan voor de hand om te streven naar diversiteit in je team.

Tips om creativiteit te oefenen
De juiste houding die nodig is voor creatief denken, kun je ontwikkelen door nieuwsgierig te zijn. Kennis en ervaringen zijn nodig om voldoende punten te hebben om te verbinden. Repareer dingen zelf. Oefen om tegen zo veel mogelijk dingen ja te zeggen. Doe elke dag iets wat je nog nooit hebt gedaan.

Professionals kunnen creatief denken trainen. Bij creatief denken gaat het erom dat je problemen als uitdagingen gaat zien, dat je technieken traint om voor die uitdagingen efficiënt honderden ideeën te bedenken om vervolgens met de beste ideeën aan de slag te gaan.

Wil je daar meer over weten? Klik dan hier! Of bel me geheel vrijblijvend: 0497 700228Vond je deze post verhelderend? Geef me een like, laat een comment achter en deel met je connecties!  Hebben wij nog geen connectie ? Stuur me dan gerust een verzoekje en #letsconnect, want ik leer graag leuke mensen kennen.

#professionals #ondernemen #training #creativiteit #winstidee

Hallo! Leuk dat je mijn berichtje leest, ik ben Bas van Meegen en mijn onderneming heet Winstidee. Met Winstidee help ik ondernemende professionals effectievere idee bedenkers en probleem-oplossers te worden. Je kunt je project of onderneming een boost geven met een goed idee. Ik geloof dat professionals creatiever kunnen worden, door kennis te nemen van de geheimen uit de wereld van creatie en innovatie. Met creatieve denkvaardigheid zijn ze beter toegerust voor de uitdagingen in een wereld die steeds sneller steeds complexer wordt. Dit kan met de juiste methode en het trainen van de juiste houding, kennis en vaardigheden.