Skip to main content
Videotips

Videotip 27

By 6 juli 2021januari 22nd, 2022No Comments

De invloed van artificiële intelligentie op de creatieve industrie

Computers worden steeds creatiever. Is dat een bedreiging?

AI kan gebruikt worden om visuele kunst te genereren. Neurale netwerken die lijken op onze hersenen kunnen leren om origineel werk te genereren op basis van bestaande portret-kunst. 

De rol van AI groeit. Er is angst dat AI ten kost kunnen gaan van banen. Er zullen banen verdwijnen en nieuwe banen bijkomen. AI zal mensen dwingen om creatiever te worden. Waarschijnlijk zullen creatieven AI gebruiken om hun eigen creativiteit te versterken. 

AI kan al originele muziek bedenken, die lijkt op muziek van een bekende artiest en klinkt alsof het gemaakt is door die artiest. Zo werd de stem van een bekende rapper gemodelleerd en gebruikt om lijnen van Shakespeare te rappen. Er is nog geen wetgeving die de artiest de mogelijkheid geeft hier iets tegen te doen. 

Er komt een moment dat AI ons inhaalt en óók op het gebied van creativiteit. 

Professionals kunnen creatief denken trainen. Bij creatief denken gaat het erom dat je problemen als uitdagingen gaat zien, dat je technieken traint om voor die uitdagingen efficiënt honderden ideeën te bedenken om vervolgens met de beste ideeën aan de slag te gaan.

Wil je daar meer over weten? Klik dan hier! Of bel me geheel vrijblijvend: 0497 700228Vond je deze post verhelderend? Geef me een like, laat een comment achter en deel met je connecties!  Hebben wij nog geen connectie ? Stuur me dan gerust een verzoekje en #letsconnect, want ik leer graag leuke mensen kennen.

#professionals #ondernemen #training #creativiteit #winstidee

Hallo! Leuk dat je mijn berichtje leest, ik ben Bas van Meegen en mijn onderneming heet Winstidee. Met Winstidee help ik ondernemende professionals effectievere idee bedenkers en probleem-oplossers te worden. Je kunt je project of onderneming een boost geven met een goed idee. Ik geloof dat professionals creatiever kunnen worden, door kennis te nemen van de geheimen uit de wereld van creatie en innovatie. Met creatieve denkvaardigheid zijn ze beter toegerust voor de uitdagingen in een wereld die steeds sneller steeds complexer wordt. Dit kan met de juiste methode en het trainen van de juiste houding, kennis en vaardigheden.