Skip to main content
Videotips

Videotip 28

By 13 juli 2021januari 22nd, 2022No Comments

Creatief Probleemoplossen
Creativiteit is een vaardigheid en vaardigheden verbeteren door oefening. Creativiteit volgt een proces dat je kunt trainen: 

Stadium 1
Onderschat dit stadium niet. Begin niet meteen met brainstormen. Herkader (reframe) problemen. Probeer het probleem vanuit andere invalshoeken te bekijken. Verken andere perspectieven. Onderzoek je aannames kritisch. Stel betere vragen. 

Stadium 2
Begin met brainstormen, lateraal denken of divergent denken. Bedenk zoveel mogelijk ideeën. Stel je oordeel uit. Focus op kwantiteit. Probeer het probleem vanuit een ander perspectief te bekijken (what if?).

Stadium 3
Probeer meer (plotselinge) creatieve inzichten en eureka-momenten te krijgen. Het blijkt dat deze inzichten voorafgaan aan alfa hersengolven. Geef je brein meer rust. Ga douchen, slapen of wandelen. Slaap er een nachtje over. Geef je hersenen de ruimte om het probleem los te laten, afstand te nemen, inactief te zijn, ongericht in je gedachten af te dwalen. 

Phil Dobson is psycholoog, oprichter van BrainWorkshops en schrijver van ‘The Brain Book’.

Professionals kunnen creatief denken trainen. Bij creatief denken gaat het erom dat je problemen als uitdagingen gaat zien, dat je technieken traint om voor die uitdagingen efficiënt honderden ideeën te bedenken om vervolgens met de beste ideeën aan de slag te gaan.

Wil je daar meer over weten? Klik dan hier! Of bel me geheel vrijblijvend: 0497 700228Vond je deze post verhelderend? Geef me een like, laat een comment achter en deel met je connecties!  Hebben wij nog geen connectie ? Stuur me dan gerust een verzoekje en #letsconnect, want ik leer graag leuke mensen kennen.

#professionals #ondernemen #training #creativiteit #winstidee

Hallo! Leuk dat je mijn berichtje leest, ik ben Bas van Meegen en mijn onderneming heet Winstidee. Met Winstidee help ik ondernemende professionals effectievere idee bedenkers en probleem-oplossers te worden. Je kunt je project of onderneming een boost geven met een goed idee. Ik geloof dat professionals creatiever kunnen worden, door kennis te nemen van de geheimen uit de wereld van creatie en innovatie. Met creatieve denkvaardigheid zijn ze beter toegerust voor de uitdagingen in een wereld die steeds sneller steeds complexer wordt. Dit kan met de juiste methode en het trainen van de juiste houding, kennis en vaardigheden.