Skip to main content
Videotips

Videotip 3

By 19 januari 2021januari 22nd, 2022No Comments

Hoe kun je origineel zijn?

Adam Grant legt uit hoe creatieve mensen licht uitstelgedrag vertonen. Er is een ‘sweet spot’, een optimum tussen niet meteen gaan met die banaan en té lang uitstellen, waar creatieven gebruik van maken. Een beetje uitstellen geeft je namelijk tijd om verborgen opties te vinden en alternatieven te overwegen. Het is een vorm van denken. 

Creatieve mensen zijn onzeker; niet over zichzelf, maar over hun ideeën. Dit motiveert ze om te testen, te experimenteren, te verbeteren etc. 

Creatieve mensen zijn niet bang om te falen, maar bang om niet te proberen. Creatieven hebben heel veel slechte ideeën. Want dat is de prijs die je betaalt voor dat ene goede idee. Hoe meer ideeën, hoe groter de variatie, hoe groter de kans dat je echt iets origineels vindt. 

Professionals kunnen creatief denken trainen. Bij creatief denken gaat het erom dat je problemen als uitdagingen gaat zien, dat je technieken traint om voor die uitdagingen efficiënt honderden ideeën te bedenken om vervolgens met de beste ideeën aan de slag te gaan.

Wil je daar meer over weten? Klik dan hier! Of bel me geheel vrijblijvend: 0497 700228Vond je deze post verhelderend? Geef me een like, laat een comment achter en deel met je connecties!  Hebben wij nog geen connectie ? Stuur me dan gerust een verzoekje en #letsconnect, want ik leer graag leuke mensen kennen.

#professionals #ondernemen #training #creativiteit #winstidee

Hallo! Leuk dat je mijn berichtje leest, ik ben Bas van Meegen en mijn onderneming heet Winstidee. Met Winstidee help ik ondernemende professionals effectievere idee bedenkers en probleem-oplossers te worden. Je kunt je project of onderneming een boost geven met een goed idee. Ik geloof dat professionals creatiever kunnen worden, door kennis te nemen van de geheimen uit de wereld van creatie en innovatie. Met creatieve denkvaardigheid zijn ze beter toegerust voor de uitdagingen in een wereld die steeds sneller steeds complexer wordt. Dit kan met de juiste methode en het trainen van de juiste houding, kennis en vaardigheden.