Skip to main content
Videotips

Videotip 30

By 27 juli 2021januari 22nd, 2022No Comments

Vier C model van creativiteit
In dit filmpje bespreken de bedenkers hun Vier 4 C model van creativiteit.
Zij hebben dit model min of meer bedacht, door de indeling van persoonlijke creativiteit (Little-C) en historische creativiteit (Big-C) aan te vullen met mini-C en pro-C.Het model stelt dat er vier vormen van creativiteit zijn:

1) Mini-C: persoonlijke creativiteit;
2) Little-C: alledaagse creativiteit;
3) Pro-C: creatief binnen een expertise;
4) Big-C: historische creativiteit, niveau Einstein/Picass/Bach.

James Kaufman en ronald Beghetto zijn beide educatief psycholoog op verschillende universiteiten.

Professionals kunnen creatief denken trainen. Bij creatief denken gaat het erom dat je problemen als uitdagingen gaat zien, dat je technieken traint om voor die uitdagingen efficiënt honderden ideeën te bedenken om vervolgens met de beste ideeën aan de slag te gaan.

Wil je daar meer over weten? Klik dan hier! Of bel me geheel vrijblijvend: 0497 700228Vond je deze post verhelderend? Geef me een like, laat een comment achter en deel met je connecties!  Hebben wij nog geen connectie ? Stuur me dan gerust een verzoekje en #letsconnect, want ik leer graag leuke mensen kennen.

#professionals #ondernemen #training #creativiteit #winstidee

Hallo! Leuk dat je mijn berichtje leest, ik ben Bas van Meegen en mijn onderneming heet Winstidee. Met Winstidee help ik ondernemende professionals effectievere idee bedenkers en probleem-oplossers te worden. Je kunt je project of onderneming een boost geven met een goed idee. Ik geloof dat professionals creatiever kunnen worden, door kennis te nemen van de geheimen uit de wereld van creatie en innovatie. Met creatieve denkvaardigheid zijn ze beter toegerust voor de uitdagingen in een wereld die steeds sneller steeds complexer wordt. Dit kan met de juiste methode en het trainen van de juiste houding, kennis en vaardigheden.